Покровський міській відділ Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області інформує:

Спалювання сміття та сухої рослинності – надзвичайно небезпечно!

Щорічно, після встановлення сухої теплої погоди, до пожежно-рятувальної служби міста Покров все частіше надходять повідомлення про загорання і спалювання сміття та сухої рослинності на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть в паркових зонах у центрі міста.

Покроввський міській відділ Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області неодноразово звертався і нині звертається до всіх громадян міста з проханням не допускати спалювання сміття, не випалювати очерет і суху траву, дбати про навколишнє середовище, не кидати на узбіччя доріг незагашені недопалки цигарок та сірники, слідкувати за розвагами дітей.

Весняне тепло та суховії створюють сприятливі умови для пожеж сухої трави, очерету або сміття на відкритих територіях. Деякі з них набувають значного розповсюдження. Нерідко жертвами полум’я стають зелені насадження, поля та окремі будівлі громадян, що знаходяться поблизу них. А звідси і значні матеріальні збитки, завдані державі та окремим громадянам. Те, що створювалося роками, у вогні гине за лічені хвилини. Крім того, зазнає неабиякої екологічної шкоди навколишнє середовище. Забруднюється повітря та знищується у вогні все живе.

Також нагадуємо, що за самовільне випалювання сміття, сухої рослинності або її залишків Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність.

Кожен громадянин має пам’ятати, що треба вивозити сміття у відведені для цього місця. І це обійдеться набагато дешевше, ніж платити штраф за його спалювання. Варто знати, що спалювання сухої рослинності і сміття шкодить не лише екології, а й здоров’ю людини.

Покроввський МВ ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області