Покров - четвертий за рейтингом прозорості українських міст

Учора українське представництво глобальної антикорупційної мережі Transparency International представляло у Покрові результати дослідження «Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України».

Зареєструватися на захід, який проходив в арт-ценрі, можна було заздалегідь, чим скористалися не лише покровчани, а й мешканці сусіднього Нікополя.

Підсумкові показники презентували керівник програми Transparent Cities/Прозорі міста Катерина Цибенко та асистент програми Анатолій Котов разом із заступником голови правління ГО «Платформа Громадський контроль» Денисом Селіним.

Порівнюючи муніципалітети, основну увагу експерти зосередили на результатах Покрова. Впроваджуючи системні зміни, місту вдалося із 91 сходинки рейтингу переміститися на четверту, ставши лідером за показниками приросту як у балах, так і в позиції рейтингу.

До уваги бралися відкритість інформації про роботу органів влади, участь громадськості у процесі прийняття рішень. Оцінювання проводилося у 13 сферах, зокрема, бюджетуванні, землекористуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та інших.

Як зауважив Денис Сілін така динаміка свідчить про бажання та спроможність міської влади змінювати місто на краще. І такий крок не лише тренд часу, передусім це реальні вигоди для громади. Зокрема, рейтинг прозорості є орієнтиром для потенційних інвесторів та грантодавців. Прозорість влади стимулює громаду до активності та посилення взаємодії.

Прес-служба міського голови.