Покровчанин Дмитро Швець — чемпіон Європи з гирьового спорту

Вперше взяти участь у міжнародних змаганнях, стати призером і виконати норматив майстра спорту міжнародного класу - це справжній спортивний успіх, характер і наполеглива праця.

Чемпіонат Європи з гирьового спорту серед дорослих та молоді проходив у столиці Франції. За чемпіонський титул змагалися близько 350 учасників з 17 країн, серед яких і збірна України, до якої увійшов наш земляк, начальник залізничного цеху Покровського ГЗК - Дмитро Швець (вагова категорія до 85 кг).

Виконавши за 10 хвилин з однією зміною рук 178 поштовхів 32-кілограмової гирі, атлет виборов бронзу серед чоловіків.

Знову - таки, за результатами виконання вправи “ривок”, Дмитро став абсолютним чемпіоном серед чоловіків-ветеранів. За 12 хвилин із довільною зміною рук підняв 24-кілограмову гирю аж 303 рази.

Також він виступив у складі команди серед чоловіків -ветеранів у естафеті. У цих змаганнях українці посіли перше місце.

Загалом участь збірної України з гирьового спорту у чемпіонаті Європи в Парижі завершилася тріумфом - перше загальнокомандне місце та 204 медалі.

До участі в чемпіонаті  Дмитро напружено готувався пів року. Право представляти Україну на цих змаганнях надала срібна медаль, завойована восени на чемпіонаті України.

Проявитися і досягти серйозних результатів аматору- гирьовику допоміг тренер, чемпіон світу  з гирьового спорту та рекордсмен Олександр Мартинюк.

Інтерес до гирь у спортсмена родом із Шолохового з підліткового віку. Першим наставником вважає тренера Василя Пацкана. Один з найважчих і найчесніших видів спорту не полишав у студентські роки. Результативно поєднує з основною роботою і сьогодні. Тим більше, що має потужну підтримку з боку дружини та двох синів, які теж не байдужі до спорту.

Всебічну підтримку для участі у змаганнях високого рівня гирьовику надає місто.

У жовтні на Дмитра чекає чемпіонат світу. Бажаємо аби його виступ був таким же потужним. Ще більше результатів і перемог!

Прес-служба міського голови.