Покровчанин Дмитро Шелесько показав потенціал тайського боксу на Олімпійських іграх у Парижі

 

Дмитро та Еліна Перстньова з Одеси представляли Україну на презентаційному турнірі Олімпіади – 2024.

Яскраві поєдинки, справжня майстерність та особлива атмосфера – саме такі враження залишилися від демонстраційної феєрії тайського боксу, який вже у 2028 році може бути включеним до програми Олімпійський ігор. Важливий крок до цього вже зроблено.

Сьогодні, у 2024-му, Міжнародний олімпійський комітет офіційно схвалив Муей тай на Олімпійських іграх в Парижі як показовий вид спорту. У рамках Олімпіади відбулася урочиста церемонія відкриття Будинку Муей тай, організована містом Парижем, Міжнародною федерацією асоціацій тайського боксу (IFMA), Французькою федерацією кікбоксингу, тайського боксу та суміжних дисциплін (FFKMDA) та Управлінням спорту Таїланду. Всю красу цього виду спорту було показано у додатковій програмі Олімпіади, до якої ретельно готувалися боксери з усього світу.

Найкращі бійці з 25 країн були відібрані для показових поєдинків. Україну представляли покровчанин Дмитро Шелесько та одеситка Еліна Перстньова.

Вихованець заслуженого тренера України Ігоря Мациборка, Дмитро пройшов серйозний відбір, аби мати можливість вийти на олімпійський ринг, показати представникам Міжнародного олімпійського комітету майстерність високого класу, фаховість – красу та перспективність муай тай. Для цього у покровчанина були всі підстави, його останніми спортивними здобутками стали звання Чемпіона України, Чемпіона Європи, срібло Чемпіонату світу.

У свої 20 років Дмитро входить до рейтингу найсильніших боксерів і не зупиняється на досягнутому.

До виступу у Парижі теж готувався серйозно та цілеспрямовано під керівництвом Ігоря Мациборка. До Франції українських спортсменів супроводжував  Президент української федерації таїландського боксу, Головний тренер збірної України – Павло Євтушенко. Тисячі глядачів могли спостерігати за поєдинками. Відчути справжню атмосферу бою. Дмитро Шелесько виступав у вазі 57 кг, провів яскраві двобої з бельгійським та французьким спортсменами. Бої були наповнені активними діями з перевагою покровчанина. Українські боксери отримали нагороди від IFMA, гідно виступивши на Олімпійських іграх.

Весь цей час за Дмитра вболівали, радіючи і пишаючись, його батьки, тренер, велика боксерська родина.

Зараз Дмитро Шелесько вже готується до наступних важливих турнірів – Кубку України, Чемпіонату Європи серед дорослих. Студент Харківського університету внутрішніх справ, він успішно поєднує навчання з професійним спортом. Саме останнє дозволяє впевнено іти до своєї мети – назустріч новим перемогам.

Прес-служба міського голови.