Покровчани взяли участь у щорічному оцінюванні фізичної підготовленості

26 жовтня у Покрові пройшло щорічне оцінювання фізичної підготовленості населення. Перевірити рівень своє фізичної форми до дитячо-юнацької спортивної школи ім. Дані Дідіка прийшли як діти, так і дорослі навіть поважного віку. Звісно, що для кожної категорії були встановлені свої нормативи. Допуск до участі в оцінюванні відбувався лише після вимірювання тиску й дозволу лікаря.

Покровчани складали тести у вправах на силу (підйом гирі або підтягування), гнучкість, качання пресу та стрибку в довжину з місця. За результатом набраних балів  комісія мала визначити, яким є рівень фізичної підготовки кожного учасника, виставляючи оцінки “відмінно”, “добре”, “задовільно” або “незадовільно”.

Відразу зазначимо, що “двієчників” серед учасників не було. Загалом перевірити свої фізичні можливості прийшло близько сотні покровчан, які й отримали відповідні сертифікати від відділу молоді та спорту. Після підбиття результатів, організатори констатували - загальний рівень фізичної підготовленості учасників оцінювання є середнім.

У порівнянні з минулим роком кількість охочих взяти участь в акції зросла, що свідчить про інтерес жителів Покрова до теми здоров'я і фізичної культури.

Символічно, що участь в оцінюванні взяли і представники руху “Спортивні бабусі”, які цього дня провели своє тренування на базі ДЮСШ. Саме їх представниця, 86-річна Валентина Андріївна Булатова, може по-праву вважатися найповажнішим учасником акції. Попри вік, жінка зберігає бадьорість духу і тіла.

Спортивна традиція щорічного оцінювання фізичної підготовленості в нашому місті набрала популярності. Учасники отримують гарну мотивацію для роботи над собою, аби через рік продемонструвати прогрес і ще кращі результати.

Прес-служба міського голови.