Покровчани відкривають для себе скандинавську ходьбу

Покров та його жителі завжди відкриті до чогось нового і цікавого. Нові види фізичної активності постійно пропонуються і для людей поважного віку.

Так, для підопічних територіального центру соціального обслуговування населення щотижня організовують Дні здоров'я. Заняття проходять на відкритому повітрі у центральному парку ім. Бориса Мозолевського і користуються великою популярністю. Адже тут можна не лише цікаво провести час, а й зміцнити своє здоров'я. Практикується оздоровча хореографія, точковий масаж, гімнастика для очей. Навантаження та вправи підбираються з урахуванням віку учасників.

А цього тижня підопічні терцентру ознайомилися зі скандинавською ходьбою.

Цей вид фізичної активності набув широкої популярності наприкінці XX століття в Скандинаві, а згодом поширився по всьому світу. Для занять скандинавською ходьбою використовуються спеціальні розсувні палиці, які легко підлаштовуються під зріст людини.

За словами керівника терцентру Наталії Даниленко, такі тренування якнайкраще підходять саме для людей похилого віку.

Учасникам зустрічі розповіли про переваги та особливості скандинавської ходьби.

Завдяки тому, що під час занять хребет і колінні суглоби отримують мінімальне навантаження, скандинавська ходьба підходить для літніх людей, яким протипоказані активні фізичні вправи. Під час ходьби з палицями задіяні практично усі м’язи верхньої частини корпусу, які майже не використовуються протягом дня. Цей вид фізкультури підвищує витривалість, що необхідно людям із проблемами здоров'я, а також повертає рухливість і повноцінне життя після травм опорно-рухового апарату.

Підопічним терцентру продемонстрували як саме потрібно використовувати інвентар та запропонували спробувати зробити з ним перші кроки.

Тепер скандинавська ходьба стане частиною традиційних Днів здоров'я терцентру і вже найближчим часом літні люди зможуть оцінити усі переваги такого виду фізичної активності.

Прес-служба міського голови.