Покровчани писали диктант національної єдності

9 листопада у нашій країні відзначають День української мови та писемності на честь українського літописця Нестора — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Чимало тематичних заходів у закладах міста пройшло напередодні свята, а сьогодні у Покрові традиційно писали щорічний диктант національної єдності.

В усіх навчальних закладах було облаштовано локації , де не тільки учні та вчителі, а всі охочі, могли приєднатися до загальнонаціонального флешмобу.

Трансляція диктанту розпочалася на хвилі Першого каналу Українського радіо об 11.20. Цьогорічний диктант мав назву “Від бересту - до “цифри”.

Під диктовку відомого мовознавця Олександра Авраменка учасники писали про те, у який спосіб різні покоління людства зберігали інформацію для своїх нащадків, починаючи від Нестора — літописця до сучасності.

Диктант, як завжди, був непростий, насичений значною кількістю розділових знаків та орфограм, серед яких і з нової редакції чинного правопису.

Після написання, кожен міг сфотографувати і надіслати впродовж 15 хвилин за вказаною електронною адресою. Роботи, які були надіслані до опівдня, будуть розглянуті впродовж 10 днів. Автори бездоганних текстів отримують заохочувальні призи. Минулого року без помилок написало 311 учасники.

Проте наголошувалося, що головна мета національного диктанту не перевірка знань, а об'єднання навколо рідної мови.

Прес-служба міського голови.