Покровчани продовжують обирати свого лікаря

Рік тому в Україні стартувала національна кампанія з вибору сімейних лікарів, терапевтів та педіатрів. За цей період у Центрі первинної медико-санітарної допомоги уклали близько 29,5 тисяч декларацій з населенням. Частина покровчан ще не скористалася можливістю обрати свого лікаря. Хоча кінцевого терміну підписання декларації немає, все ж є сенс не зволікати з вибором.

Міністерство охорони здоров’я анонсувало завершення перехідного періоду на нову модель фінансування “гроші йдуть за пацієнтом”.

Тобто для того, аби пацієнт отримав гарантований безоплатний пакет послуг на первинній ланці, у тому числі рецепт за програмою “Доступні ліки”, треба бути зареєстрованим у системі Helsi, а, отже, підписати декларацію.

На сьогодні для укладення декларацій «відкриті» усі лікарі , які надають первинну медичну допомогу. Нині в Центрі первинної медико-санітарної допомоги їх вісімнадцять. Протягом року вдалося забезпечити позитивну тенденцію до збільшення кількості лікарів. До колективу Центру приєдналися лікар-педіатр Лілія Олешкевич, сімейний лікар Людмила Пороховніченко та лікар-терапевт Олена Березко. Днями до роботи приступив досвідчений лікар з 28-річним стажем за напрямком “Загальна практика — сімейна медицина” Олександр Іванович Гетьман. Прийом веде в АЗПСМ №4 (доросла поліклініка).

Мешканців міста, які ще не визначилися, Центр первинної медико-санітарної допомоги запрошує звернутися до медичного закладу та обрати свого лікаря.

Нагадаємо, з початку медичної реформи у місті проведена велика роботу не лише із залучення та навчання фахівців. За рахунок міського бюджету забезпечено інформатизацію медичних закладів, що дало можливість Покрову одному з перших в області підключитися до електронної медичної системи Helsi. У місті доступні такі Е-сервіси, як електронна картка пацієнта, електронний рецепт та запис на прийом до лікаря онлайн.

Прес-служба міського голови.