Покровчани подали 20 проектів на бюджет участі

покровчани подали 20 проектів на бюджет участі. Зображення 1
На минуломи тижні завершився період подання конкурсних пропозицій на бюджет участі - проект, покликаний втілювати ініціативи покровчан за кошти міського бюджету.
Подавали проектні заявки мешканці міста впродовж 44 днів, починаючи з першого березня.

Наразі можна констатувати - у порівнянні з минулим роком, коли вперше у Покрові впровадили парципаторне бюджетування, активність мешканців значно зросла. На розгляд подано 20 проектів. Із 100 до 500 тис. гривень збільшилася і сума, передбачена на їх реалізацію. При граничному кошторисі одного проекту в межах ста тисяч, ці кошти дозволять втілити не один проект.
З 16 травня проектні заявки знаходяться на етапі обробки, у ході якої вони аналізуються експертною групою та профільними спеціалістами.
Більшість поданих проектів належить до категорій "культура й освіта" та "зміни світ".
Автори пропонують облаштувати тринажерний зал для ветеранів АТО, створити місце дозвілля для людей з інвалідністю, придбати необхідне обладнання для корекції зору дітей. Серед пропозицій різні форми родинного дозвілля - "сімейна неділя", матусині теревеньки", "активне довголіття". Актуальним вважають піврічні курси української мови для педагогів міста та забезпечення міського музею сучасними технічними засобами.
Містяни ініціюють облаштування центру підтримки молодої сім’ї, простору дозвілля для школярів, а площу ім. І. Сірка перетворити на зону вільного доступу до мережі Інтернет.
Не обійшли увагою питання благоустрою. Активними є заклади освіти - естетичне оформлення фасаду Будинку творчості, заміна скляних блоків у ДНЗ №16, облаштування козацького плацу у СЗШ № 9. Решта проектів - створення затишку, спортивних та ігрових майданчиків на придомових територіях.
Загальна вартість поданих проектів - понад 1,7 млн. грн..

 Дізнатися більше про проекти можна за посиланням  http://pokrov.ci.org.ua/projects.

Третього травня стартує наступний етап Бюджету участі – голосування. За положенням, віддати голос можна буде лише один раз і тільки за один проект. Підтримати вподобані ідеї можна буде до 24 травня, на увагу заслуговують усі проекти.
Прес-служба міського голови.