Покровчани пам’ятають

покровчани пам’ятають. Зображення 1
15 лютого Покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав та річницю виведення військ із Афганістану. 29 років тому тисячі родин, де підростають майбутні солдати, з полегшенням зітхнули, коли останній воїн перетнув афгансько-узбецький кордон біля Термезу. А сьогодні лише безмежна вдячність живим та вічна пам'ять загиблим...

З почуттям глибокої поваги звертався Олександр Шаповал до воїнів-інтернаціоналістів, які прийшли на традиційну зустріч з міським головою:

- Гарячі точки ХХ століття — це не лише історичний період, це- ваше життя. Ви з честю виконали свій обов'язок перед країною, перед товаришами, перед самими собою.

покровчани пам’ятають. Зображення 2
Час не підвладний викреслити пам'ять про земляків, які не повернулися живими на рідну землю з країни гір та пустель. Їх більше не побачили матері, які теж сьогодні були серед побратимів своїх синів. Зі словами підтримки, Олександр Шаповал вручив батькам загиблих земляків та воїнам-інтернаціоналістам, які мають інвалідність, квіти та матеріальну допомогу.

покровчани пам’ятають. Зображення 3

покровчани пам’ятають. Зображення 4

До вітань цього дня приєднався і Народний депутат України Андрій Шипко.

покровчани пам’ятають. Зображення 5
Вшанування учасників бойових дій на території інших держав продовжилося на Алеї Слави, де відбувся урочисто-траурний мітинг.

покровчани пам’ятають. Зображення 6

Численна громада — рідні та близькі воїнів-афганців, представники влади, підприємств, установ, громадських організацій, політичних партій, учнівська молодь прийшли до меморіалу, де увічнено імена загиблих земляків.

покровчани пам’ятають. Зображення 7

покровчани пам’ятають. Зображення 8
Про героїзм і військову доблесть, про пам'ять і сучасних героїв говорили присутні, голова міської організації ветеранів Афганістану Станіслав Воловик, Благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир. В унісон загальному настрою лунали поезія та пісні. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до портретної Алеї Слави вшанували покровчани пам'ять загиблих земляків.

покровчани пам’ятають. Зображення 9
Традиційно цього дня було відслужено траурну панахиду на міському кладовищі. Учасники урочистостей вклонилися світлій пам'яті загиблих воїнів- інтернаціоналістів та учасників АТО.

покровчани пам’ятають. Зображення 10
Своїми спогадами побратими ділилися під час поминального обіду, організованого міською владою, де згадували тих, кого немає поруч, про те, що час не підвладний викреслити з пам'яті.
Тематичні зустрічі, години пам'яті, виставки відбулися сьогодні в закладах освіти, культури та соціальної сфери.

"Герої Афгану — наші земляки" під такою назвою пройшов захід у коворкінговому центрі, який підготували бібліотекарі для підопічних територіального центру в рамках Університету ІІІ віку.
Прес-служба міського голови.

покровчани пам’ятають. Зображення 11

покровчани пам’ятають. Зображення 12