Покровчани наближають перемогу

 

Найбільш надихаючою у ці тривожні для України  тижні є безпрецедентна єдність нашого народу. Люди згуртовуються і намагаються  усіма можливими  способами наблизити нашу перемогу. Покровчани – тому приклад.

Із перших днів російської агресії  у  місті активізувалася  волонтерська діяльність. Покровчани  патрулюють місто, плетуть маскувальні сітки, в’яжуть  носки для бійців, до пунктів збору несуть продукти та необхідні речі, допомагають біженцям,  перераховують кошти та роблять багато інших потрібних справ. Бути корисними  хочуть як окремі громадяни, так цілі колективи, зокрема заклади культури, школи, садочки, релігійні осередки, громадські організації, спільноти,  серед яких славнозвісна команда  «Спортивних бабусь». Багато питань координує ГО «Пліч-о-пліч» , яка  ще в 14-му році активно включилася до зміцнення боєздатності наших захисників-земляків.

Чимало містян об’єднало сіткоплетіння.  Наші «павучки» плетуть не просто маскувальні засоби, а обереги для  бійців. Виготовляють їх з добрими помислами і щирим побажанням повернутися  живими і неушкодженими. До сіток  додають і  зворушливі послання.

До пунктів плетіння кожен  приходить тоді, коли має час, і допомагає стільки, скільки може. За таким заняттям, зізнаються люди,  легше й самим опанувати себе та подолати страх.

Це нескладне заняття, але вимагає посидючості, уважності та старанності. Від того, наскільки якісно буде сплетена сітка, може залежати життя наших військових. Важливо також використовувати  тканини  максимально природних відтінків. Загалом на їхньому рахунку  понад п’ять тисяч метрів маскувального захисту.

Біда об’єднує, люди, які ще вчора були чужими, стають однодумцями. Разом – ми сильні, разом – подолаємо ворога.

Прес-служба міського голови.