Покровчанка - серед кращих юних бандуристів України

Сьогодні ми, як ніколи, розуміємо цінність речей, які є символом нашої ідентичності. Серед них бандура - одним з небагатьох музичних інструментів, які належать тільки одному народові. Нині цей символ стає брендом.

Тішить те, що у нашому місті бандурне мистецтво розвивається, і вже є юні дарування, які впевнено заявляють про себе в колі професійних шанувальників бандури.

Завершення календарного року принесло вихованці Дитячої школи мистецтв, бандуристці Варварі Сізовій одразу три творчі перемоги, де відзначили її високу виконавську майстерність.

В обласному фестивалі-конкурсі учнів старших і випускних класів мистецьких шкіл та виконавців на народних інструментах вона здобула І місце.

ІІ місце завоювала як учасниця IV Всеукраїнського конкурсу бандурного мистецтва “І задзвеніли струни...” в номінації “бандурист-інструменталіст”, що проходив у Хмельницькому.

У Всеукраїнському відкритому фестивалі  - конкурсі виконавської майстерності гри на народних інструментах “Барви Полтавщини” Варвара посіла ІІІ місце вже як вокалістка.

Усі ці конкурси є значущими серед бандуристів, їх внесено до єдиного рейтингу дитячих та юнацьких міжнародних, всеукраїнських та мистецьких конкурсів, фестивалів. Журі представляють метри в галузі музичного мистецтва України.

Успіх разом зі своєю ученицею поділяють викладачі Наталія Горб та Антоніна Жуковська.

Вітаємо Варвару, бажаємо невичерпного творчого натхнення і нових горизонтів.

І хай найскоріше під срібний звук бандури залунає нова пісня нашої спільної Перемоги!

Прес-служба міського голови.