ПОКРОВЧАНКА НЕЛЛІ ЧУКАНІВСЬКА ВИБОРОЛА БРОНЗУ ПРЕСТИЖНОГО ТУРНІРУ

Наша землячка, 17-річна спортсменка Неллі Чуканівська, стала бронзовою призеркою турніру з хайдайвінгу «Marmeeting», що відбувся в Італії на початку липня.

Хайдайвінг — вражаючий спорт, і здобути бронзу на такому престижному турнірі, як «Marmeeting»  - велике досягнення.

«Marmeeting», як і змагання Світової серії RedBull з хайдайвінгу, збирає найсильніших хайдайверів. У числі найкращих й покровчанка, яка  представляла команду Дніпропетровської області. Тому ця перемога є особливо значущою. Про це повідомляють на сторінці “Висотні стрибки у воду України. Ukraine High Diving”.

Турнір з хайдайвінгу «Marmeeting» проводять з 1985 року, вперше тут організували жіночі змагання. Цьогоріч для його проведення обрали історичне місце – покинутий порт Порто Флавія на скелястому узбережжі Сардинії.

До стрибкової платформи спортсмени близько п’ятнадцяти хвилин йшли тунелями шахти, а стрибали з місця, де в минулому сторіччі відвантажували видобуту руду на корабель.

12 чоловіків та 12 жінок змагались в стрибках у воду з двох невеликих платформ, встановлених на скелі. Жінки стрибали з висоти 20 м, чоловіки – з 27 м.

Кожен спортсмен на турнірі виконав по чотири стрибки. Загалом Неллі набрала 303 бали.

- Це дуже високий результат, - коментує тренер з хайдайвінгу Олег Вишиванов. –  Складний стрибок, який Неллі виконала заключним на «Marmeeting», готували близько року - зі стійки на руках, 2,5 оберти назад, схилившись. Спортсменка отримала за цей стрибок 96 балів і він дозволив їй зайняти бронзу на переможному п’єдесталі, - зазначив наставник.

“Це результат щоденної праці спортсменки та її тренерів - Олега Вишиванова, Ольги Савчук та Олександра Ісаєва”, - резюмує Олег Вишиванов.

Результат цього турніру зараховується до особистого рейтингу кожного спортсмена.

Пишаємось досягненнями нашої землячки, однієї з найсильніших стрибунів хайдайвінгу не лише України. Вітаємо Неллі та її тренерів з успішним виступом на турнірі! Бажаємо й надалі очолювати рейтингові таблиці.

Прес-служба міського голови.