Покровчанка Єлизавета Литвиненко серед найсильніших дзюдоїстів

Вчора Покров і вся Україна вболівали за Лізу, яка вела запеклу боротьбу за перемогу на Олімпіаді-2024.

Ліза провела блискучий бій в 1/8 на татамі паризької арени «Champ de mаrs», здолавши Лоріану Куку з Косово. Поступилася в ¼  та втішній сутичці. Вихованка Андрія Блошенка, Іллі Чимчиурі та першого тренера Сергія Сінілова, вона показала справжню волю до перемоги, бійцівський характер. Ліза завершує Олімпіаду на сьомому місці, у десятці найсильніших, що наразі є кращим результатом збірної України.

20-річна дзюдоїстка змагається у вазі до 78 кілограм вона наймолодша в олімпіадній четвірці. Олімпійські ігри-2024 стали дебютними у її кар'єрі. Під час олімпійського циклу Єлизавета наполегливо тренувалася і отримала вагомі здобутки. Серед них - “бронза” Чемпіонату світу; “бронза” серії Masters, “срібло” та “бронза” міжнародних турнірів Гренд-Слем, “срібло” та дві “бронзи” на турнірах серії Гран -Прі.

- Пишаємося досягненнями Лізи! Віримо, що головні перемоги - попереду, - наголосив міський голова Олександр Шаповал, - для цього у Лізи є все: характер, воля, відмінна підготовка, віра в себе. Своїми перемогами привертає увагу до війни у рідній країні. Вона – гордість Покрова, гордість України!

Прес-служба міського голови.