Покров за безпеку дорожнього руху

Флешмобом, майстер-класами, виступами команд юних інспекторів завершився у Покрові тиждень безпеки дорожнього руху.
Цьогоріч в Україні він проходив під гаслом «Збав швидкість – збережи життя», а його основні меседжі направлені на формування ціннісного ставлення до життя усіх учасників дорожнього руху.
Минулої суботи юні інспектори руху навчальних закладів міста переконливо пропагували основи безпечної поведінки на дорозі серед містян, котрі зібралися на центральній площі міста. Засобами художньої самодіяльності, гумором, театралізованими сценками, піснями закликали своїх ровесників та дорослих не легковажити власною безпекою.


Бажаючі перевірити свої знання Правил дорожнього руху мали можливість взяти участь у вікторині, котру поруч проводила міська бібліотека, доповнивши свою локацію тематичною книжковою виставкою.
Неабиякий інтерес викликали і майстер-класи, що проводили міська підстанція швидкої медичної допомоги, пожежно-рятувальний підрозділ та центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів. Медики вчили, як правильно надавати першу допомогу постраждалим внаслідок дорожньо-транспортних пригод. Представники професійно-технічної освіти на охочих демонстрували основні види перев’язок, а рятувальники - спецобладнання і розповідали, як ним користуватися.
Центральною ж подією того дня став флешмоб «Україна за безпеку дорожнього руху», котрий  одночасно проходив по всій країні. Тримаючи в руках жовті паперові прямокутники, учасники акції утворили живий ланцюг у формі ромба, що є символом глобального тижня безпеки дорожнього руху.
З 8 по 14 травня у закладах освіти, культури, охорони здоров’я проходили відповідні тематичні заходи. Проте у місті робота, направлена на підвищення безпечності дорожнього руху, не обмежується часовими рамками та інформаційними акціями.

Протягом останніх двох років містяни спостерігають значні зрушення в оснащені вулиць міста дорожніми знаками, передусім це попереджувальні на пішохідних переходах. Установлюються обмежувачі швидкості, так звані «лежачі поліцейські», а також напівсферичні конструкції, котрі перешкоджають заїзду транспорту на пішохідні зони. Тривають реконструкції дорожнього та пішохідного полотна вулиць міста.
Прес-служба міського голови.

покров за безпеку дорожнього руху. Зображення 1

покров за безпеку дорожнього руху. Зображення 2

покров за безпеку дорожнього руху. Зображення 3

покров за безпеку дорожнього руху. Зображення 4

покров за безпеку дорожнього руху. Зображення 5