Покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав

покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 1
15 лютого – особлива дата для нашого міста, цього дня Покров зі скорботою згадує тих, хто загинув, виконуючи військовий обов’язок, беручи участь у локальних війнах та конфліктах, віддаючи данину пошани живим свідкам бойових дій на території інших держав. Для містян цей день відгукується болем за земляками, які повернулися додому у «чорних тюльпанах» Афгану, за тими, хто так і не міг подолати безжальний афганський синдром. Сьогодні всі вони були серед своїх побратимів – серед покровчан…


Про те, що десятиліття непідвладні над пам’яттю, яка всі ці 28 років з Дня виведення військ з Афганістану з нами, говорив міський голова на зустрічі, що відбулася у виконкомі. Зі словами подяки за збережену історію, правду про локальні війни, які увірвалися в українські родини, Олександр Шаповал вручив квіти й матеріальну допомогу батькам загиблих cолдат, воїнам-інтернаціоналістам, обмеженим у своїх фізичних можливостях наслідками конфліктів. Грошову допомогу передав і голова профспілкового комітету ПАТ «ОГЗК» Євген Запускалов.
Вшанування солдат, які загинули, виконуючи військовий обов’язок, було продовжено на міській Алеї Слави урочисто-траурним мітингом. Десятки містян, представники влади, підприємств, організацій, політичних партій, учнівства прийшли до меморіалу, де увічнено імена воїнів, які так і не повернулися додому.
-Тисячі відданих синів України, долею одягнених у солдатські шинелі, залишаються прикладом мужності, вірності військовому обов’язку. З вдячністю звертаюсь до тих, хто поряд з нами, ви повернулися додому людьми, які знають ціну словам – «братерство», «честь», «гідність» , - наголошував міський голова Олександр Шаповал, вручаючи грамоти воїнам-інтернаціоналістам, членам міської організації ветеранів Афганістану та передаючи відзнаки від народного депутата України Андрія Шипка.
Про те, що Афган відгукується у серці зазначали голова міської організації ветеранів Афганістану Станіслав Воловик, благочинний Покровського благочиння протоієрей Володимир.
Хвилиною мовчання й покладанням квітів до портретної Алеї Слави вшанували присутні пам’ять загиблих воїнів. Траурну панахиду було відслужено на міському кладовищі, де представники влади, громадськості вклонилися солдатським могилам.
Своїх побратимів згадували афганці під час поминального обіду, організованого міською владою, де разом з Олександром Шаповалом говорили про тих, кого немає поряд, про пекучий Афган, незабутній 1989-й і про сьогодення, що продовжує роки пам’яті.
Прес-служба міського голови.

покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 2

покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 3

покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 4

покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 5

покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 6

покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 7

покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 8

покров вшанував учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 9