Покров вшанував пам'ять Захисників України

 

Сьогодні згідно з указом Президента, наша країна віддає шану героям, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність держави.

Цього дня покровчани, ветерани АТО, військовослужбовці, рідні загиблих воїнів, представники влади, підприємств, організацій, духовенство, зібралися на Алеї Слави, аби вшанувати тих, хто віддав життя за мир і незалежність.

День 29 серпня увійшов гіркою сторінкою в історію України. Cаме цього дня у 2014 році розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі, був розстріляний «зелений» пекельний коридор. Тоді загинуло 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. Пам'ять про них – живе.

Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих героїв. Поминальну молитву відслужив благочинний, настоятель храму Петра Могили отець Іван. Живі квіти лягли до обелісків Алеї Слави та на могили наших земляків, Почесних громадян міста Олександра Ісаєнка, Дмитра Стрільця, Олександра Мокієнка та Олега Кравченка, який загинув саме в цей день три роки тому.

Новітній історії України були присвячені заходи, що тривають у закладах культури міста. Тематичні екскурсії проходять у міському народному історико-краєзнавчому музеї ім.М.Занудька. Сьогодні відвідувачі могли ознайомитися з новими експонатами, що поповнили постійнодіючу експозицію, присвячену подіям на сході, нашим землякам, ветеранам АТО.

Їх передали закладу директор Черкаського пересувного ‘’Патріотичного музею АТО’’ Олексій Святенко та мешканець міста, старший сержант 74 окремого розвідувального батальйону Віталій Берденко.

Свічки пам’яті палали у музеї, за воїнами, котрі боролися за свою землю, за неподільність своєї землі –України.

Прес-служба міського голови.