Покров вшанував 36 роковини аварії на Чорнобильській АЕС

 

Ця пам’ятна дата відгукується нестихаючим болем для покровчан. Техногенна катастрофа позначилася на кожній українській родині, сповна пізнав наслідки «мирного атому» і Покров. Близько 600 наших земляків взяли участь у ліквідації аварії, понад 200 передчасно пішли із життя. Сьогодні пам'ять кожного вшановували біля меморіалу - Чорнобильського знаку, куди містяни, представники влади, підприємств та організацій протягом дня несли квіти. Тематичні заходи пройшли у закладах культури й освіти, клубних установах, Будинку культури Шолохового.

Події квітня 1986 року згадували на зустрічі, яка відбулася у коворкінговому центрі Публічної бібліотеки. Ведучі, фахівці бібліотеки, говорили про подвиг ліквідаторів в ім’я життя. Зі словами безмежної подяки  присутнім були вручені відзнаки від міського голови Олександра Шаповала. Тим, хто зупинив розбурханий атом. Пам'ять про цей подвиг є найціннішим, про що зазначав голова міської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Юрій Середа, дякуючи за підтримку.

На зустрічі поринали у спогади про дні і тижні приборкування невидимого ворога і говорили про сучасну небезпеку, коли російські окупанти знову наражають на небезпеку мільйони людей. «Цього не повинно повторитися», - наголошували ліквідатори, хвилиною мовчання вшановуючи пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Прес-служба міського голови.