Покров вшанувало учасників бойових дій на території інших держав

покров вшанувало учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 1

Історичний день, коли ще радянські війська перетнули кордон з Афганістаном, повертаючись на Батьківщину, і через 27 років залишається незабутнім. 15 лютого в місті є днем пам’яті, коли вшановують воїнів-інтернаціоналістів, згадуючи поіменно тих, хто так і не повернувся додому з локальних воєн.


Для Покров ця тема – особлива, дев’ятеро наших хлопців не повернулося з Афганської війни. Чотирнадцять загинуло при виконанні військового обов’язку, двоє – захищаючи мирних громадян. Про них говорив міський голова під час зустрічі з миротворцями, родинами загиблих, яка відбулася 15 лютого у міськвиконкомі. Зі словами подяки Олександр Шаповал вручив матеріальну допомогу родинам загиблих, воїнам-інтернаціоналістам. Грошову допомогу традиційно було надано Євгеном Запускаловим від профспілкового комітету гірничо-збагачувального комбінату. В урочистій атмосфері миротворці отримали урядові медалі. До них зверталися заступник міського голови Наталія Бондаренко, Почесний громадянин міста Василина Лінська. Говорили про пам’ять, яка не дозволяє забути події локальних конфліктів, воїнів, чиї імена увічнено на Алеї Слави.
Міський голова згадав усіх поіменно, відкриваючи мітинг на Алеї Слави.
-Афган не минув – він залишився у вічний спадок. Для Покроввців та війна не має терміну давнини, - підкреслював Олександр Шаповал. Особливі слова він адресував матерям загиблих солдат, інтернаціоналістам, які залишилися вірними своїй присязі, Покроввцям, котрі кожного року вшановують своїх загиблих земляків.
До слів привітань приєднувалася Марина Петросянц, депутат облради, помічник народного депутата України Андрія Шипка, яка вручила воїнам-інтернаціоналістам подяки й грошові винагороди від нардепа. Думку спадковості поколінь, збереження пам’яті продовжили Почесний громадянин міста Іван Цупров, активіст афганського руху, воїн-інтернаціоналіст Олександр Грінер.
Хвилиною мовчання і покладанням квітів вшанували присутні пам'ять загиблих учасників бойових дій на території інших держав.
На міському кладовищі благочинний Нікопольського району та м.Покров протоієрей Володимир відслужив панахиду за упокій душ загиблих. Міський голова разом з воїнами-інтернаціоналістами, рідними загиблих поклав квіти до могил миротворців. Вшанували пам’ять воїнів, які загинули на своїй землі за мирного часу, учасників антитерористичної операції.
За православним звичаєм згадали солдат-миротворців за поминальним обідом, говорячи про минуле, бойове братерство, що міцніє з роками, дякуючи міській владі за підтримку і пам’ять про події чужих воєн, які іменами земляків вписано в нашу історію.
Прес-служба міського голови.

покров вшанувало учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 2  покров вшанувало учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 3   покров вшанувало учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 4   покров вшанувало учасників бойових дій на території інших держав. Зображення 5