Покров відзначив своє 65-річчя

 

З почуттям гордості за своє місто, з повагою до його історії зустріли покровчани ювілейний День народження рідного міста, який співпав з визначними святами – Днем Захисника та Захисниць України, Покровою Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва. Творчими досягненнями, усмішками й радістю відкривав Покров нову сторінку своєї історії.

Вшановуючи героїв та минуле

Ранок свого 65-річчя Покров зустрічав з шаною до захисників, хто відстоює незалежність та цілісність України. Покровчани поклавли квіти до монументів Алеї Слави та могил Почесних громадян – Дмитра Стрільця, Олександра Ісаєнка, Олександра Мокієнка, Олега Кравченка.

Про славні героїчні традиції, лицарів волі, які боронили та продовжують захищати неподільність своєї землі, говорили під час урочистостей, якими розпочиналося свято міста. На центральній площі Сірка лунав державний гімн та гімн Покрова. Головну урочисту пісню, створену у ювілейну дату міста,  виконувала автор музики, викладач Школи мистецтв Анастасія Бойко-Костіна.

Свої виступи присвячували Покрову творча молодь, представники старшого покоління, прославлені спортсмени. Живі квіти лягли до пам’ятника кошового отамана Івана Сірка, у знак великої вдячності нащадків.

Творчість – рідному місту

Розвиток мистецьких напрямків, народних промислів, творчих починань – ознака сучасного Покрова. День міста одна з можливостей презентувати народних майстрів та заслужених митців. 14 жовтня центральна вулиця перетворилася на справжній вернісаж неперевершених робіт.

Тут можна було побачити картини Миколи Куземінського, Тетяни Горобець, Миколи Безкровного, Романа Лукашенка. Вишиванки Лідії Балаш, Наталії Котигорох, Світлани Фролікової, Ніни Шурипи.

Неперевершені ляльки Ірини Крижановської, Юлії Зубік, Світлани Вшивкової. Вироби з петриківським розписом Ганни Мельничук, декоративний посуд Лілії Царициної, декупажні витвори Олени Дощенко, прикраси Наталії Лунгол та Світлани Тіщенко, декоративний розпис Олени Рибцової, валяння з вовни Ірини Король та плетені вироби Валентини Новікової.

Справжніми перлинами свята стали фотозони, створені працівниками закладів культури, відділу культури виконкому, Будинку культури Шолохового, територіального центру та Будинку творочості.

Мікс святкових привітань – Покрову

Яскраву концерту програму підготував відділ культури виконкому спільно з мистецькими колективами міста, викладачами і вихованцями Дитячої музичної школи, Школи мистецтв, Будинку творчості, клубних осередків.

Зі сцени лунали неперевершені музичні композиції, дивували містян звучанням сопілки, гітари, бандури, саксофона, акордеона. Захоплювали танцювальними постановками колективи «Вулиця ритмів», «Формейшн», «Грація». Кожен номер був присвячений рідному місту, яке надихає, вражає, захоплює.

Малювали, змагалися, грали...

Цілий простір дитячих розваг розгорнувся на центральній площі. Малечу розважали аніматори, «живі» скульптури, казкові герої. Свої мрії діти зображали у малюнку на асфальті, змальовуючи Покров у сонячних променях та за безхмарного неба.

Вже традиційно служба у справах дітей та центр соціальних служб виконкому провели веселі велоперегони, а Будинок творчості автозмагання радіокерованих автівок. І звичайно ж, ніхто з маленьких учасників не залишився без приємних відзнак.

Зірки запалили небо

Свій 65 День народження Покров зустрічав великим концертом за участі зірок української естради та талановитих покровчан. Вечірню частину свята відкривав своїм унікальним голосом випускник Школи мистецтв Дмитро Назарик, він виступив і ведучим разом з Олександрою Куприк. Покровчан вітали Аліна Дєдул та Анастасія Бойко-Костіна.

Справжнім подарунком стали виступи Міши Романової і легендарного гурту ВВ. Український рок-гурт Воплі Відоплясова, заснований у 1986 році, об'їздив весь світ та нашу країну. За словами лідера гурту, Олега Скрипки, у Покрові, козацькому краї, вони вперше, були приємно вражені затишком і комфортом нашого міста. Гурт зіграв свої найвідоміші хіти у стилі український рок-н-рол та етно-рок.

Яскравою фінальною крапкою став святковий феєрверк на честь ювілейної дати - 65-річчя Покрова.

Прес-служба міського голови.