Покров відзначив День Соборності України

 

Урочисто, патріотично й піднесено – саме так зустрічав Покров 101-річницю проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
Біля пам'ятника Великому Кобзарю зібралися представники влади, підприємств та громадських організацій, ветерани АТО та військовослужбовці, духовенство, учнівська молодь та численні містяни, аби згадати той історичний День, що заклав підґрунтя державності.

Про це говорили присутні, наголошуючи, - День злуки, як ніколи, актуальний і в наші дні, коли Україна знову відстоює своє право на цілісність та незалежність. І саме в єдності дій і соборності душ  можна досягти спільної мети — стати єдиною державою, єдиним суспільством, єдиною родиною.

Про єдність, мир та історичне значення доленосних подій, проголошувала молодь, згадуючи тих, хто поклав життя, борючись за волю нації, і сьогодні захищає територіальну цілісність України.


Хвилиною мовчання покровчани вшанували пам'ять Почесних громадян міста Дмитра Стрільця, Олександра Ісаєнка, Олександра Мокієнка та Олега Кравченка.
За вагомий внесок у національно-патріотичне виховання молоді, відзнаками  міського голови Олександра Шаповала були нагороджені педагоги та фахівці сфери культури.

З повагою і шаною присутні поклали квіти до погруддя Т.Г.Шевченку.

Молодь – вихованці закладів культури, творчих колективів міста, мовою пісні та віршованих рядків говорили про свою рідну землю – Незалежну та Суверенну.

Стилізований образ України постав на фоні національних прапорів та портретних зображень визначних синів українського народу – образ величної, нескореної – Єдиної.
Прес-служба міського голови.