Покров відзначив 74-у річницю звільнення України від нацистів

покров відзначив 74-у річницю звільнення україни від нацистів. Зображення 1
28 жовтня — особлива дата в історії українського народу. Саме цього дня далекого 1944-го року гітлерівські війська були відкинуті за межі території сучасної України. Внесок українського народу у перемогу над фашизмом важко переоцінити. Загалом орденами і медалями було відзначено близько 2,5 млн. воїнів-українців. Втрати, які зазнала наша земля в ході окупації та бойових дій на її території вираховуються мільйонами загиблих, тисячами зруйнованих міст і сіл.


В честь вшанування народного подвигу, згідно з розпорядженням міського голови Олександра Шаповала, з нагоди відзначення 74-ї річниці вигнання нацистів з України, у Покрові пройшов ряд пам'ятних заходів.
Священними містами для жителів міста є братські поховання воїнів, які віддали своє життя за нашу свободу. 28-го жовтня до захоронень селищ Перевізькі Хутори, Рудник, Олександрівка, Гірницьке прийшли покровчани, представники влади, підприємств, організацій, аби покласти квіти на гранітні плити меморіалів, згадати велич солдатського подвигу і вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Паралельно пам'ятні заходи відбулися на міській Алеї Слави.покров відзначив 74-у річницю звільнення україни від нацистів. Зображення 2
Про велич подвигу визволителів багато говорили і під час зустрічей у міському народному історико-краєзнавчому музеї ім. Миколи Занудька. В честь наближення пам'ятної дати тут мали змогу подивитися кілька документальних сюжетів, присвячених звільненню України. Зокрема, фільм про Корюківську трагедію, яка вважається найбільш масовим випадком знищення мирного населення під час Другої Світової війни. На цю зустріч також були запрошені ветерани Збройних Сил. Виступаючи перед присутніми школярами, колишній військовий комісар міста Іван Бойко наголосив, що ми не повинні забувати про ціну війни, але при цьому пам'ятати головне — ми народ-переможець!

покров відзначив 74-у річницю звільнення україни від нацистів. Зображення 3 
Тематичні зустрічі, уроки історії та інформаційні хвилини в ці дні також пройшли в стінах центральної бібліотеки та навчальних закладах Покрова. В Дитячій музичній школі відбувся музичний калейдоскоп "Воєнні мелодії перемоги", під час якого лунали безсмертні мелодії, які стали символом надії і перемоги.покров відзначив 74-у річницю звільнення україни від нацистів. Зображення 4
Особливим заходом, який пройшов на території центру дозвілля, створеного на базі колишньої Олександрівської школи, стала зустріч "Музи у солдатських шинелях визволителів", організована міським територіальним центром соціального обслуговування населення. На ній багато говорили про роль жінок у Перемозі, які нарівні з чоловіками пройшли усі жахіття та випробування війни. Учасники вокально-хореографічного гурту "Золота пора" виконували пісні фронтових часів, які так любили наші солдати. Також цього дня лунали пісні, які надихають сьогоднішніх захисників України на Донбасі.

покров відзначив 74-у річницю звільнення україни від нацистів. Зображення 5
Покров шанує героїв минулого, які надихають героїв сучасності. Пам'ять про священну дату звільнення України від нацизму живе і житиме в серцях усіх жителів нашого міста.
Прес-служба міського голови.