Покров відзначає День Конституції України

28 червня - 28 - річниця з Дня ухвалення Конституції України.

З нагоди знакової дати покровчани, представники влади міста поклали квіти до пам'ятника Тарасу Шевченку. У закладах освіти та культури пройшли тематичні онлайн-заходи.

Конституція України - це про права і свободи, це про гідність, цінності, силу нації, стійкість, нескореність. Конституція України була визначена Венеціанською комісією однією з найдемократичніших в Європі, особливо в частині прав, свобод та обов'язків громадян, які повністю відповідають міжнародним стандартам в галузі міжнародного права.

У Конституції закріплено суверенітет Української держави на всій її території, яка є недоторканою, а захист цього суверенітету є найважливішою функцією держави і справою всього українського народу.

На жаль, сьогодні ми змушені доводити своє право бути самостійними, відстоювати права і свободи у кривавій та підступній війні з російським агресором.

 Вічна шана тим, хто загинув, захищаючи незалежність України. Низький уклін тим, хто саме в ці хвилини боронить нашу свободу.

Цей непростий період змусив нас багато переосмислити. Глибше зрозуміти значення національних символів та суспільних цінностей.

Ніколи не забуваймо, якою ціною нам далась і дається свобода, поважаймо історію і закони своєї країни!

Прес-служба міського голови.