Покров у вишиванковому розмаїтті

Барвисто і святково у місті відзначили день свого національного оберега. У багатьох колективах вшанували українську традицію, одягнувши етнічний одяг. Вишиванкові фотозвіти покровчан заполонили соціальні мережі, дивуючи зворушливими сюжетами та палітрою вбрання.

О 17-й усіх чекало вишиванкове свято. Такою квітчастою центральна площа буває лише у День вишиванки! Очі розбігалися від розмаїття орнаментів та вишуканих образів.

Цікавинки чекали покровчан на багатьох локаціях.

Поціновувачі української пісні зібралися біля сцени. Вихованці дитячих мистецьких закладів, дорослі творчі колективи, окремі виконавці, серед яких і гості міста, тішили не лише слух, а й милували око вишиванковим вбранням.

Тим часом площа ярмаркувала. Родинними смаколиками та творчими поробками запрошували щедрі столи освітніх закладів міста, до яких вперше приєдналося і Шолохове. Запашним борщем зі справжнього казана частував городян колектив територіального центру.

Малечі, особливо дівчаткам, припав до душі майстер-клас з виготовлення сувенірних вишиванок. Дизайнерські здібності стали в нагоді дітям у створенні колективного орнаменту. Популярністю користувалися фото-зони та аквагрим, і не лише серед дітей.

Центральною ж подією свята стало “вишиванкове коло”, яке, взявшись за руки, утворили всі учасники свята. Флешмобом містяни продемонстрували єднання та повагу до національних традицій. Бо вишиванка — не просто давній одяг, а наш оберіг, який зберігає наше коріння.

Серед різноманіття заходів, які цього дня проходили у закладах освіти та культури,  завершення благодійної акції, оголошеною напередодні службою у справах дітей міськвиконкому “Друге життя вишиванки”. А в бібліотеці вібулося бренд-шоу “Вишиванка — символ українського народу”, де покровчани різних поколінь творчо віншували одну з найкращих окрас світу - Вишиванку.

Прес-служба міського голови.