Покров приєднався до марафону “16 днів проти насильства”

В Україні та світі  10 грудня  завершується масштабна кампанія “16 днів проти насильства”, метою якої є привернення уваги до гендерно зумовленого насильства. Покров, як завжди, приєднався до просвітницької марафону.

У цей період заклади соціального захисту, освіти та культури проводять різноманітні заходи з єдиною метою — привернути увагу до насильства - усіх форм, в усіх сферах життя. Бо в насильстві немає ні статі, ні віку, ні інших обмежень. Його можуть вчиняти не лише люди над людьми, а й держава над державою. Нині для України тема насильства актуальна як ніколи. У час, коли війна, говорити про насильство особливо треба!

Марафон “16 днів проти насильства” почався з Міжнародного дня боротьби з насильством щодо жінок”

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, гендерне насильство вбиває стільки ж жінок у віці від 15 до 44 років, як і рак.

В Україні, згідно останніх досліджень, 19% жінок у віці 15-49 років пережили фізичне насильство з часу, коли їм виповнилося 15 років, а 8% пережили сексуальне насильство. Як фізичне, так і сексуальне насильство найчастіше вчиняють чоловіки: 40% .

Прес-служба міського голови.