Покров долучився до Всеукраїнського диктанту

покров долучився до всеукраїнського диктанту. Зображення 1
В День української писемності та мови загальноосвітні заклади міста приєдналися до написання радіодиктанту національної єдності.

 


Рівно о 12.30, у тиші аудиторій, розпочався диктант, який цієї хвилини писала вся Україна. Цьогорічна тема – "Ми різні, та маємо спільну мету".

 

покров долучився до всеукраїнського диктанту. Зображення 2
Вже традиційно текст, створений за всіма нормами українського правопису, читав доцент Київського університету ім.Бориса Грінченка Олександр Авраменко. У цьогорічному, сімнадцятому диктанті, 179 слів. Написані роботи будуть надіслані на перевірку до Українського радіо і вже згодом імена переможців оприлюднять на їхньому офіційному сайті.

покров долучився до всеукраїнського диктанту. Зображення 3
Радіодиктант рідної мови в Україні стартував 2000 року, з того часу збирає все ширше коло тих, хто не тільки перевіряє свою грамотність, насамперед, виявляє єдність зі своїм народом – своєю мовою. Покровчани не вперше беруть участь у всеукраїнській перевірці знань. Учні НВК№1 пам’ятають минулорічний диктант, з хвилюванням очікували сьогоднішній. Наче все просто – слово, ручка, папір, але, на твердження дітей, надзвичайно відповідально. Знання мови – то рівень освіченості людини, її самовизначення як особистості.

покров долучився до всеукраїнського диктанту. Зображення 4
З такими думками школярі разом з викладачами розпочинали диктант, який об’єднує українців усього світу у своїй повазі та любові до рідного слова.

покров долучився до всеукраїнського диктанту. Зображення 5
Прес-служба міського голови.