Поділилися досвідом

поділилися досвідом. Зображення 1
Будинки, де управляє ОСББ, вигідно відрізняються від інших – переконували учасників щотижневого «круглого столу» гості із сусіднього міста, де більша частина житлового фонду – об’єднання співвласників.На запрошення відділу економіки, до Покров приїхали голова Нікопольської асоціації ОСББ «Світлоград» Альона Чорна та голова успішного ОСББ, що об’єднує 6 будинків – Олена Захарова.


Більшість присутніх на заході – це представники ініціативних груп, які у своїх будинках уже почали рухатися у напрямку об’єднання співвласників. Тому одне з перших питань було - «Як підняти людей?». На який, звичайно, універсального рецепту не було, кожен розповів свою історію.
- Треба бути готовим до того, - попереджали виступаючі, - як би ви ефективно не керували, все одно будуть невдоволені, які у чомусь звинуватять. Тож до цього слід готуватися, як до невід’ємної частини роботи будь-якого організатора чи управлінця. Аби довіра сусідів зростала, слід бути максимально відкритим та прозоро вести діяльність, щоб кожен власник квартири міг ознайомитися з рухом коштів на рахунку.
Нікопольчани також радили, коли буде зареєстровано ОСББ, не гаючи часу, офіційно відмовитися від послуг ЖЕО, щоб далі не нараховувалася квартплата. Радили звертати увагу на пільгове кредитування, шукати гранти та інвестиційні програми, у тому числі обласні.
Зустріч пройшла у вигляді жвавої дискусії, піднімались юридичні, господарські, побутові та навіть психологічні аспекти створення та функціонування об’єднань.
Гості відзначили важливість того, що міська влада сприяє і підтримує Покроввців у бажанні об’єднатися, багатьом доводиться долати перепони на шляху до ОСББ.
Сьогодні мешканці близько двох сотень багатоквартирних будинків Покров провели попередні збори. За той невеликий проміжок часу, відколи на рівні міста почалося стимулювання процесу створення ОСББ, це значна цифра. Проте недостатня, враховуючи, що до 1 липня, коли мешканцям необхідно визначитися із питанням обслуговуванням своїх будинків, часу залишилося обмаль.
Наступне засідання «круглого столу» з питання створення ОСББ відбудеться 28 квітня у виконкомі. Щоб Покроввці мали більше уявлення, що таке управляюча компанія, як альтернатива створення ОСББ, на захід запрошено директора управляючої компанії «ДомКом Нікополь» Андрія Яблукова.
Прес-служба міського голови.

поділилися досвідом. Зображення 2