«Подаруємо дітям казку»

Талановиті покровчанки стали фіналістами обласного творчого онлайн-конкурсу «Подаруємо дітям казку». Казки Анни Таран, Ніни Якимової та Тетяни Прокоф’євої  увійшли до п’ятої ювілейної збірки конкурсу.

Про це повідомили в громадській організації "Жінки плюс", яка була організатором конкурсу. Днями вони привітали й відзначили переможців та фіналістів творчого онлайн-конкурсу.

Цього року до творчих перегонів надійшло 22 роботи, половина з яких були написані дітьми. Організатори тішаться тим, що все більше діточок пробують свої сили і не бояться конкурувати із дорослими та професійними письменниками.

Тематикою конкурсного завдання були спорт та олімпійські досягнення, приурочені до XXXIII літніх Олімпійських ігор, що мають відбутися цього року.

Казки, створені учасниками, довели, що в творчості немає перепон. Учасники настільки цікаво та захоплююче представили свої художні твори, що складно було обрати переможців навіть дорослим - досвідченому журі.

Спортивні казки - цікаві повчальні історії стали справжніми перлинами, які продемонстрували силу дружби, наполегливості та спортивного духу.

Вихованка дитячої Школи мистецтв, Анна Таран у своїй уяві створила цікаву казкову історію “Олімпійська феєрія”. У прозовому творі дівчинка розповіла про пригоди казкових фей.

Герої її казки роблять все, аби стати кращими, вчаться новому і прагнуть до самовдосконалення. Казка вчить дітей дружбі, доброті, підтримці, вірити у свої сили і не залежати від зовнішніх обставин.

Також учениця художнього відділу Школи мистецтв власноруч створила ілюстрації до своєї казки.

Директор Будинку творчості дітей та юнацтва й керівник гуртка “Дивоцвіт” Ніна Якимова представила до конкурсу власну казкову історію “Хвостаті друзі” та ілюстрації до неї.

Повчальний сюжет прозового твору для малюків розповідає про пригоди, перемоги та випробування казкових спортсменів, навчає наполегливій праці, командній чесній грі, дружбі. Через такі казки діти вчаться важливим життєвим урокам - наполегливості, співпраці та віри у власні сили, як важливо не здаватися перед невдачами і страхами, а продовжувати йти до мети.

Це надихає дітей не боятися викликів. Казка вчить, що разом можна досягти великих результатів.

Віршовану казочку “Будь чемпіоном” презентувала до конкурсу вчителька української мови та літератури ліцею №6,  Тетяна Прокоф’єва.

Цікавий сюжет казки популяризує спорт, віру в себе та друзів. Казка не лише тішить  дітей, але й надихає, навчає важливим принципам та мотивує до занять спортом.

Ілюстрації до казкової історії конкурсантки створила покровчанка, майстриня петриківського розпису Ганна Мельничук.

Ці казки не тільки розважають дітей, але й вчать їх важливим життєвим принципам, мотивують займатися спортом і не здаватися перед труднощами.

Щиро вітаємо творчих покровчанок, фіналісток конкурсу! Бажаємо натхнення та нових цікавих сюжетів.

Прес-служба міського голови.