Побували на гостинах у козака Миколи

 

Незабутній відпочинок у козацькій садибі організували для малечі з родин, що перебувають у складних життєвих обставинах. За підтримки міського голови Олександра Шаповала діти провели час, спілкуючись з природою, пізнаючи народні традиції – з емоціями та подарунками.

Подорож до садиби козака Миколи, то завжди радість. Родина Касьянових щиро відкриває серця всім, хто заходить до їхнього гостинного дому. Але ця зустріч була особливою, бо вітали малечу, що вперше пізнавала світ коней. Для них це було справжнім дивом, не лише побачити тварин, а й спілкуватися зі створіннями, що викликають лише позитивні почуття. Такі години іпотерапії, у поєднанні з майстер-класом, іграми, вікторинами й обов’язковими солодощами, разом з родиною Касьянових підготували Центр соціальних служб, служба у справах дітей, відділ культури та відділ молоді й спорту виконкому.

Козацька садиба сповнилася дитячим сміхом, радістю й щастям. Малеча годувала й каталася на конях, знайомилася з козацькими обладунками, вчилася плести браслети, малювала Петриківку й змагалася на спритність у веселих перегонах. Член молодіжної ради Микола Касьянов розповідав про садибу, де крім коней мешкають й інші свійські тварини, про старовинні речі з українського побуту.

Емоції просто переповнювали, діти та їхні батьки ділилися враженнями про відпочинок, що за їхніми словами став справжньою подією.

На пам'ять про цю подорож забирали із собою яскраві спогади, виготовлені власноруч сувеніри та подарунки.

Прес-служба міського голови.

Фото Юлії Грінь та Маргарити Андрєєвець.