"План дій" у дії


Сьогоднішня стратегія нашого міста передбачає активне залучення усіх категорій городян до проектів, що спрямовані на розвиток Покрова. Тому ті прогресивні ідеї, які дозволяють зробити життя в ньому більш комфортним, цікавим і насиченим знаходять цілком реальну підтримку.
Черговим свідченням цьому є ініціатива учнів Навчально-виховного об'єднання, які створили команду в рамках Всеукраїнського проекту "План дій".Його проводить організація "Вчителі за демократію і партнерство" в межах "Програми сприяння громадській активності "Долучайся!", що реалізується в Україні за підтримки США. Основні завдання проекту полягають у розвитку навичок громадянського активізму учнівської молоді та безпосереднє залучення її до локальних громадянських ініціатив. Це мотивує молодь на створення власних соціальних проектів, спрямованих на вирішення проблем місцевої громади. Загалом участь у програмі беруть близько 50 навчальних закладів з 5 областей України.
У навчально-виховному об'єднанні така команда утворилася на базі 10-го класу (керівник Олена Заболотна). Сьогодні вона об'єднує в своєму складі близько десятка активних учнів закладу.
Для свого дебютного завдання вони обрали реалізацію проекту "Ігрова кімната для учнів початкової школи". Звісно, що ідея виникла не просто так. Для цього школярі проводили опитування серед дітей, вивчали думку вчителів, презентували відповідний макет майбутньої кімнати. Активність дітей нікого не залишила байдужим, до загальної справи долучаються і батьки.
Чималий обсяг робіт школярі виконали самі. Разом з тим, для  повноцінного оснащення кімнати та придбання відповідного інвентарю необхідна більш суттєва матеріальна підтримка.
Минулого тижня члени команди НВО зустрілися з міським головою Олександром Шаповалом, поділилася з ним своєю ідеєю, розповіли про те, що їм необхідно для реалізації проекту.
Міський голова особисто приїхав до школи, де міг на власні очі побачити приміщення для майбутньої ігрової кімнати. Поспілкувався з учнями та педагогами, дав свої рекомендації і особисту фінансову допомогу. Паралельно учні школи розповіли про те, що вони працюють над ще одним проектом під назвою "Відкривай, Україна". Він передбачає організацію арт-центру на базі місцевої бібліотеки. Така ідея також отримала схвальні відгуки та підтримку міського голови.
Як зазначає директор закладу Лариса Мякотіна, така тісна співпраця для дітей великий стимул, вони відчувають щиру зацікавленість та підтримку, яка надихає на плідну роботу, нові ідеї та плани.
Крісла-груша, футбольна штанга, сухий басейн та багато іншого — зовсім скоро це стане реальністю в новій ігровій кімнаті.
Вже у лютому в Києві пройде фінальний форум програми "План дій", який передбачає обмін набутим досвідом та презентацію власного реалізованого соцпроекту. Команді НВО Покрова буде що продемонструвати.
А найголовнішим є те, що покровчани різних вікових та соціальних категорій сьогодні вірять у рідне місто, у його майбутнє, проявляють свою громадську активність.
Прес-служба міського голови.