Піклування і турбота  - те, що зараз особливо потрібно літнім людям та  вразливим представникам громади

Працівники територіального центру  завжди прагнули додати теплих сонячних кольорів до осінньої палітри своїх підопічних. Сьогодні, в умовах пандемії,  це завдання перед ними стоїть особливо актуально. У місті до умов карантину адаптовано роботу всіх служб та закладів.

Посиленою турботою охоплені підопічні усіх трьох відділень  територіального центру, надається підтримка  кожному, хто телефонує на гарячу лінію.

Осінньо-зимовий період найважчий для соціально-вразливих верст населення. У місті активовано роботу з виявлення одиноко проживаючих громадян  похилого віку та осіб з інвалідністю.  Номера телефонів «гарячої лінії» залишаються незмінними: (068)7764203, (097)5441266, (096)4851521.

COVID-19 та карантинні обмеження ускладнили життя усім, особливо  важко людям старшого віку, які належать до групи ризику. Обмеження рухової активності, спілкування, негативні новини пригнічують їхній психологічний стан, що позначається і на здоров’ї.

 - Психологічна підтримка підопічних -  це те, на чому ми зараз робимо акцент, - говорить директор територіального центру соціального обслуговування Наталія Даниленко. – Наша концепція, це плекати  «Три Я»  - психологічне, фізичне та соціальне, що є головними аспектами здоров’я.

В рамках Університету ІІІ віку  фахівці терцентру  запрошують підопічних до центрального парку, де пропагують девіз: «Відкрий у собі другу молодість та зроби своє життя яскравим». З дотриманням карантинних вимог вони займаються скандинавською ходьбою, для них проводять психологічні етюди, спілкування з цікавими людьми, підтримують через емпатію, милування природою, позитивну інформацію.

Вдома літні люди продовжують займатися рукоділлям. Вже оголошено підготовку до новорічних свят, і поважні майстрині зайняті виготовлення новорічних прикрас в етнічному стилі.  Серед домашніх завдань – пригадати  сімейні різдвяні традиції.

Триває спілкування через  платформу  Zoom. Залучають не лише підопічних денного відділення, а й обслуговування вдома. Вони також освоюють онлайн-послуги, вчаться створювати  особисті кабінети.  Психологічною підтримкою охоплюють  літніх людей, що обслуговуються вдома.

Велика робота триває і в пункті обліку бездомних осіб.  Людям, які  мають складні життєві обставини, допомагають відновити документи, соціальні виплати, оформити інвалідність. Територіальний центр  допомагає людям у тісній взаємодії із соціальними партнерами.

Робота територіального центру – це один з напрямків діяльності, спрямованої на те, аби  люди вразливих категорій  нашої  громади були більш захищеними.

Прес-служба міського голови.