Підсумки 2019 року: Соціальний захист дітей

 

Запобігання соціальному сирітству, подолання бездоглядності серед дітей, захист прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, охорона здоров’я дітей – це вкрай важливий напрямок роботи, якому у Покрові надається особлива увага, - підкреслює міський голова Олександр Шаповал.

На первинному обліку служби у справах дітей перебуває 152 дитини з категорій дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У Покрові збережено стійку динаміку влаштування дітей даної категорії під опіку/піклування громадян.

У минулому році на території міста створено 2 дитячих будинки сімейного типу та одна прийомна сім'я.

Всього функціонує 4 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховуються 32 дитини, та 5 прийомних сімей, де 7 дітей.

Постійно здійснюється контроль за умовами утримання, навчання та виховання дітей зазначеної категорії.

Проведено 16 засідань комісії (у 2018 році — 12). Де за результатами звернень громадян та за поданням служби у справах дітей розглянуто та вирішено 94 питання. За підсумками прийнятих рішень надано 34 висновки органу опіки та піклування та прийнято 74 рішення виконавчого комітету. Усі рішення спрямовані на задоволення індивідуальних потреб дитини.

Регулярно проводяться засідання комісій у справах дітей, усі рішення якої спрямовані на збереження для дитини її біологічної родини, зменшення кількості дітей, які перебувають поза сімейним оточенням, сприяння відповідальному батьківству.

Суб'єктами соціальної роботи вчасно виявляються діти, які потребують соціального захисту. На обліку Служби перебуває 16 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах через ухиляння батьків від виконання своїх обов'язків.

Прес-служба міського голови.