Підсумки 2019 року: Освіта

Освітня мережа міста нараховує 14 закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

Минулого року приєдналися Шолохівська загальноосвітня школа та дитячий садок. До закладів позашкільної освіти належать Дитячо-юнацька спортивна школа ім. Дані Дідіка та Будинок творчості дітей та юнацтва, до структури якого входить Школа робототехніки.

- Освітня галузь рухається вперед, впроваджуючи нові стандарти освіти. В цьому наше головне завдання, - зазначив міський голова Олександр Шаповал.

У поточному навчальному році сформовано 127 класів для понад 3,5 тисячі учнів. Серед них близько 850 дітей належить до пільгової категорії, усі вони охоплені безкоштовним харчуванням.

За кошти міського бюджету безкоштовно харчуються учні 1-4 класів. Збалансованому харчуванню дітей приділяється особлива увага. За рахунок міського бюджету на харчування дітей використано близько 5 мільйонів гривень.

Чільне місце у системі освіти міста займає спеціальна та інклюзивна освіта.

Діють інклюзивні класи, у трьох дошкільних закладах відкрито інклюзивні групи, організовано індивідуальне навчання, у тому числі для здобувачів освіти з інвалідністю.

У Покрові діє інклюзивно-ресурсний центр, створені медіатеки, ресурсні, ігрові кімнати, спортивні зали, які обладнані спеціальними засобами корекції.

Для дітей із особливими освітніми потребами майже на 400 тисяч гривень було придбано спеціальні меблі та засоби корекції, такі як математичний конструктор, ламінатори, проектор, ноутбуки, моноблок, крісло-кокон для усамітнення, розвивальні іграшки, м'які модулі, гімнастичний інвентар та інше.

В усіх навчальних закладах замінили оператора мобільного зв'язку на внутрішню високошвидкісну мережу інтернет зі швидкістю 100 Мбіт/с.

Придбано 14 комп'ютерів для реалізації концепції Нової української школи.

Забезпечується регулярне безоплатне перевезення учнів до місць навчання і додому за чотирма маршрутами. На ці потреби з міського бюджету використано понад два мільйони гривень.

Міським коштом зроблено капітальний ремонт покрівлі ДЮСШ ім. Д. Дідіка, розпочато будівництво прибудови до НВО, завершено роботи з капітального ремонту фасаду будівлі КДНЗ №5.

Здійснювалися поточні ремонти закладів освіти та технічного обслуговування мереж водо-тепло- електропостачання та інше.

Загалом на заклади освіти з бюджетів усіх рівнів направлено 144млн. 157 тис.грн., що на 14 млн. 570 тис. більше попереднього року.

Прес-служба міського голови.