ПІДСУМКИ 2017 РОКУ: ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ

підсумки 2017 року: захист прав дітей. Зображення 1
У полі зору держави та міської влади – діти, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, сім’ї з дітьми та особи, які опинилися у складних життєвих обставинах. Про це йшла мова під час публічного звіту міського голови Олександра Шаповала за підсумками роботи виконавчого органу у 2017 році.


Протягом минулого року фахівцями Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено 769 відвідувань сімей за місцем проживання.
На обліку 68 сімей, що опинилися у складних життєвих ситуаціях , 12 з яких взято на облік впродовж року. Соціальним супроводом охоплено 13 сімей, де виховується 34 дитини. За цей період із соціального супроводу з позитивним результатом знято 8 сімей.
У пологовому відділенні ЦМЛ постійно працює Консультаційний пункт, яким проводиться профілактична робота серед вагітних та породіль щодо профілактики раннього соціального сирітства. Впродовж 2017 році не було жодного випадку відмов від дітей.
Основною формою влаштування дитини, що залишилась без батьківського піклування, в нашому місті є опіка - становить 96,5 %.
На обліку в службі у справах дітей перебуває 137 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 25 з них поставлені на облік протягом останнього року. Усі вони виховуються у сім’ях громадян.
За даний період з обліку знято 16 дітей – двоє усиновлено, інших повернено на виховання батькам та знято з обліку у зв’язку з повноліттям.
У місті діє 2 дитячих будинки сімейного типу, де на вихованні 11 прийомних дітей, та 5 прийомних сімей, в яких виховується 7 дітей.
З обліку сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах протягом року знято 3 родини, де батьки змогли створити усі умови для виховання, навчання та розвитку дітей та належним чином стали виконувати свої обов’язки.
У полі зору доля тих дітей, що виходять з-під опіки. У 2017 році за кошти держбюджету придбано шість квартир для забезпечення цієї категорії соціальним житлом.
Прес-служба міського голови.

підсумки 2017 року: захист прав дітей. Зображення 2

підсумки 2017 року: захист прав дітей. Зображення 3