ПІДСУМКИ 2017 РОКУ: РОЗВИТОК ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА

підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 1
Найважливішим сегментом міської інфраструктури є житлово-комунальне господарство. Тому питання його стабільного функціонування та розвитку у своєму публічному звіті міський голова Олександр Шаповал назвав першочерговим.


За кошти обласного бюджету протягом минулого року виконано капітальний ремонт 2-х доріг:
Вулиця Чехова (площа ремонту 20тис.м2), згідно з проектно-кошторисною документацією, витрачено 12 млн. грн. У ході реконструкції виконано капітальний ремонт дорожнього покриття, тротуарів, встановлено нові об’єкти транспортної інфраструктури – зупинки, знаки.

підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 2

підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 3 підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 4
Комплексні ремонтні роботи здійснено по вулиці Лізи Чайкіної (площа 16 тис.м2), на що витрачено понад 24 млн. грн. У ході реконструкції капітально відремонтовано дорожнє покриття з системою зливової каналізації, пішохідну зону, встановлено турнікети, лавочки. Замінено вуличне освітлення зі встановленням енергозберігаючих ламп.

підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 5 підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 6
Завершено реконструкцію вулиці Центральної та площі ім. Івана Сірка, із загальною площею ремонту 45 тис.м2.

підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 7 підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 8
Здійснено реконструкцію міського парку ім. Бориса Мозолевського.

підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 9 підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 10
2017 року парк вже виконував свою основну функцію - знову став центром відпочинку із зонами тихого та активного дозвілля.
Сьогодні в цьому улюбленому місці городян тривають роботи з благоустрою, омолодження зелених насаджень. Розроблено проект із відновлення паркового фонтану, який буде реалізовано вже цього року.
У місті не сповільнюється темп і продовжується реалізація суспільно-значущих проектів.
У тісній співпраці з компанією ДТЕК здійснена і буде продовжуватися робота на міських кабельних та повітряних силових лініях електропостачання та 10 трансформаторних підстанціях. Ці заходи підвищать надійність енергопостачання для споживачів міста.
Розроблена проектно-кошторисна документація на капітальні ремонти доріг - вулиць Партизанської, Соборної, Григорія Тикви, Горького, провулків - Алтайський, Павлова. Реконструкції парку Гірників та дендропарку.
Значний обсяг робіт, направлених на благоустрій міста, вдалося виконати протягом минулого року за кошти міського бюджету.
Поточним ремонтом відремонтовано 26 доріг , кошторисною вартістю понад 3 млн. грн., що на 13% більше, ніж у минулому році.
Відремонтовано 12 тротуарів площею 4 тис.м2 , на що витрачено 1 млн. 700 тис. грн.., чим перевершили показник попереднього року на 57,6%. Понад 7тис. м2 внутрішньоквартальних доріг вартістю більше 2,5 млн. грн.

підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 11
Покращено об’єкти дорожньої інфраструктури, відремонтовано автобусні зупинки, встановлено нові павільйони, дитячі майданчики.
Значну увагу приділено удосконаленню зовнішнього освітлення та зменшенню енергоспоживання. Поточним ремонтом мереж зовнішнього освітлення охоплено 10 об’єктів.
За рахунок обласного бюджету виконана реконструкція блоку фільтрів та відстійників на насосно-фільтрувальній станції ПМКП "Покровводоканал". Цього року будуть завершені роботи на каналізаційно- насосній станції.

підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 12
Тривали заходи на насосних станціях І-го та ІІ-го підйомів з ремонтів насосного обладнання, чистки камер водоприймача та інше.
Водоканал працював у режимі щоденного усунення поривів на мережах, які потребують заміни. Тільки за 2017 рік виконано капітальні ремонти водопровідних мереж із заміною трубопроводів на поліетиленові протяжністю понад 5 тис. метрів. Проведена заміна вводів холодної води на житлові будинки протяжністю 226 погонних метрів.
Підвищенню надійності системи водопостачання міста, посприяла заміна запірної арматури на магістральних водогонах у 35-36 мікрорайонах. Досі у цій частині міста взагалі не працювали засувки. Коли траплявся порив, доводилося перекривати водопостачання на все місто. Нині ж є можливість локалізувати аварійну ділянку. А це означає - зменшити до мінімуму кількість абонентів, які відчують незручності через тимчасову відсутність питної води, а також безпосередньо її витрати.
Ще одним значним кроком стала реалізація проекту реконструкції мереж господарчо-побутової каналізації по вул. Лізи Чайкіної. Проблема, що поставала більше тридцяти років.
У результаті чого, замінено 1400 м каналізаційних мереж діаметром від 110 до 300 мм, виконано ремонт каналізаційних колодязів із заміною люків на полімерні.
Незважаючи на заходи з впровадження реконструкцій, залишаються проблемні питання. Це стан мереж, що знаходяться в місті та прилеглих селищах, з 50-60 річним терміном експлуатації. Необхідність другої нитки водоводу, проблема, що є злободенною. На сьогодні вже розроблено проект. На його реалізацію необхідно понад 120 млн. грн., питання, яке буде вирішуватися.
Роками накопичені проблеми непросто вирішити водночас, головне те, що "Покровводоканал" іде шляхом модернізації з головним незмінним завданням безперебійної подачі води населенню.
2017 рік став роком завершення Програми децентралізації теплопостачання, у рамках якої квартири населення міста переведено на індивідуальне опалення через надання адресної соціально-матеріальної допомоги .
На даний час теплове господарство міста складається із 26 котелень, які обслуговують бюджетні установи та комунальні заклади. 17 із них – газові, решта твердопаливні.

підсумки 2017 року: розвиток житлово-комунального господарства . Зображення 13
Прес-служба міського голови.