ПІДСУМКИ 2017 РОКУ: ОСВІТА

підсумки 2017 року: освіта. Зображення 1
Сьогодні освіта стоїть на шляху змін. Втілення Концепції Нової української школи вимагає нових підходів, у тому числі і щодо організації освітнього процесу. Загальні зусилля були спрямовані на зміцнення матеріально-технічної бази, створення комфортних умов для навчання, розвитку дітей. На цьому наголошував міський голова Олександр Шаповал під час публічного звіту перед громадою за підсумками минулого року.


У 2017 році на утримання закладів освіти було використано 99 млн. грн., проти 74 млн. у 2016 році, що на 25 млн. грн. більше.
Одним із визначальних напрямків є інклюзія.
Для доступності здобуття дошкільної освіти дітей із особливими потребами забезпечено стабільну роботу 21 групи компенсуючого типу, де діти отримують допомогу кваліфікованих спеціалістів. На базі СЗШ№6 та 9 функціонують класи інтенсивної педагогічної корекції. Цього року за підтримки обласної адміністрації, у рамках соціальної програми Марини Порошенко, відкрито сучасну медіатеку, ресурсну кімнату. Облаштовано ігрову кімнату в дев’ятій школі.
Велика увага приділяється організації збалансованого гарячого харчування у закладах освіти. Видатки міського бюджету на харчування становили понад 4 млн. грн., у т.ч. 186,4 тис. грн. – на харчування у пришкільних таборах відпочинку влітку. У місті зберегли норму безкоштовного харчування учнів 1-4 класів.
Від оплати за харчування в дошкільних закладах звільнено 394 дитини пільгових категорій, у школах – 434 дитини.
Варто зазначити, що у вартість харчування не включені витрати на енергоносії, оплату праці працівників їдалень, а лише цінові показники продуктів харчування.
Безкоштовно здійснюється підвіз дітей із селищ Чортомлик, П. Хутори, Гірницьке до місця навчання і додому (130дітей), на що передбачено 253 тис. грн..
Діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, забезпечуються одягом за бюджетні кошти: у 2017 році 104-м дітям придбано одяг на 92 тис. грн. .
Значна увага приділялася зміцненню матеріально-технічної бази закладів. Задля цього залучалося фінансування різних рівнів та позабюджетні кошти. За 2017 рік оновлено комп’ютерну базу шкіл міста: нове обладнання для комп’ютерних класів отримали СЗШ №2, №4, колективна радіостанція Будинку творчості. Комплекс сучасної оргтехніки встановлено в СЗШ №6 та №9 для дітей з особливими потребами.
На підготовку до нового навчального року було витрачено понад 5 млн. грн. Тривають заходи з енергозбереження та енергоефективності. Розроблено проект на будівництво стадіону на базі ліцею.
У 2017 році впровадили сервіс для обслуговування та контролю освітніх платежів EduPay. Через електронний сервіс батьки можуть здійснити будь-які освітні платежі, в тому числі благодійні, мають можливість проконтролювати їхнє використання.
Прес-служба міського голови.