ПІДСУМКИ 2017 РОКУ: ФІЗИЧНА КУЛЬТУРА, СПОРТ ТА МОЛОДЬ

підсумки 2017 року: фізична культура, спорт та молодь. Зображення 1

2017 рік приніс Покрову чимало спортивних здобутків, про це зазначив міський голова Олександр Шаповал під час публічного звіту перед громадою.
Із міського бюджету на утримання спортивних закладів виділено 3,3 млн.грн, що на 1млн.200 тис. більше, ніж у 2016-му.


Протягом року спортсмени міста здобули понад чотириста призових місць на змаганнях усіх рівнів. Взяли участь у 52 обласних, 41 всеукраїнських, 12 міжнародних змаганнях. Здобули 197 золотих медалей, 131 – срібну, 100 – бронзових.
У загальноосвітніх школах працюють 20 гуртків та секцій з десяти видів спорту. Ведеться позашкільна робота із загальнофізичної підготовки, гімнастики, туризму, легкої атлетики, ігрових видів спорту. На базі Будинку творчості діють гуртки з радіозв’язку на коротких хвилях, автомоделювання та авіамодельний.

підсумки 2017 року: фізична культура, спорт та молодь. Зображення 2
У дитячо-юнацькій спортивній школі навчально-тренувальним процесом у минулому році було охоплено 657 дітей, що займаються у 45 групах шести відділень.
Понад 250 дітей відвідують легку атлетику, плавання та стрибки у воду у спортшколі "Манганіт". У 2017 році на фінансування закладу з міського бюджету було виділено 550 тис.грн., що на 200 тисяч більше попереднього року.
Більш як чверть населення Покрова складають молоді люди. У 2017 році з метою створення сприятливих умов для самореалізації молоді, у місті була затверджена комплексна програма.
Кошти були використані на проведення молодіжних акцій до свят та участь в обласних заходах переможців олімпіад, лідерів учнівського самоврядування.
Зростає інтерес молоді до волонтерства та громадської діяльності.
У 2017 році було підтримано ініціативу ентузіастів, запроваджено соціальний проект "Спортивні бабусі".підсумки 2017 року: фізична культура, спорт та молодь. Зображення 3

Сьогодні він охоплює десятки літніх людей, якісно змінивши їх життя, наповнивши змістом. А влітку успішно реалізовувався проект "Кіно під відкритим небом", наповнюючи позитивом дозвілля покровчан різних вікових категорій. Поштовхом для обох проектів став оновлений парк ім. Бориса Мозолевського.
Прес-служба міського голови.

підсумки 2017 року: фізична культура, спорт та молодь. Зображення 4