Підсумки 2016 року : ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

підсумки 2016 року : житлово-комунальне господарство. Зображення 1
Минулий рік став результативним у галузі житлово-комунального господарства. Вдалося реалізувати ряд вагомих завдань, закласти фундамент новим важливим проектам. Детально про це йшла мова у звіті міського голови Олександра Шаповала.

На 67% більше було спрямовано коштів на ремонт внутрішньоквартальних доріг.
На 74% зросла кількість відремонтованих під’їздів житлових будинків. 
На 31% більше капітально відремонтувано м’яких покрівель багатоквартирних будинків.
На 39% збільшився обсяг поточних ремонтів м’яких покрівель, яким охоплено 140 будинків. Усе це було здійснено за кошти міського бюджету.


Відновлено понад трьох тисяч метрів деформаційних, панельних швів, що вчетверо перевищує минулорічні показники.
Зважаючи на тенденцію до подорожчання на енергоринку, у міськводоканалі було впроваджено заходи зі зниження енергоспоживання. Без витрат на нове обладнання, у режимі роботи першого підйому змінено конфігурацію функціонуючої насосної групи, її потужність і систему обліку вжитої електроенергії. Наразі підприємство структуровано за центрами енерговитрат, у кожному з яких встановлено лічильник, проведено персоніфікацію витрат за всіма етапами технологічного процесу. Також змінено режим роботи резервуарів чистої води та систему роботи аварійної служби. Сприяє заощадженню і новий твердопаливний котел, який для обігріву, установлено на станції другого підйому.
У 2016 році розроблені інноваційні проекти, від упровадження яких, очікуються ефективні результати.

Так,реалізація проекту модернізації каналізаційно-насосноїстанції, що вже пройшов експертизу, дозволить скоротити витрати електроенергії на перекачування каналізаційних стоків до 50%. Проект реконструкції каналізаційних очисних споруд, дозволить скоротити енергозатрати на очистку стоків приблизно на 45%. Актуальним завданням залишається реалізація проекту «Реконструкція блоку фільтрів та відстійників на насосно-фільтровальній станції МКП «Покровводоканал». Перспективним завданням є виправлення ситуації з підтопленнями деяких багатоквартирних будинків по вул.Л. Чайкіної та Партизанській, котрі свого часу були здані в експлуатацію з порушенням будівельних норм. Наразі розроблений проект уже пройшов експертизу, і в кінці 2016 року розпочато підготовчі роботи до його реалізації.
Протягом року було замінено 869 погонних метрів водопровідних мереж та 169 пог. м. вводів у житлові будинки.
У місті відновлено 1090 метрів ліній зовнішнього освітлення, 45 світлоточок та замінено 1500 штук ламп/плафонів. Здійснено капітальний ремонт лінії зовнішнього освітлення по вул. Пархоменко загальною протяжністю 1447 метрів.
Для підтримання порядку та благоустрою протягом минулого року було установлено 236 урн.
За звітний період підприємством «Саночистка» ліквідовано 330 стихійних сміттєзвалищ, на полігон вивезли 506 тон твердих побутових відходів.
Матеріально-технічна база підприємства поповнилася тридцятьма стандартними контейнерами та 28 євро контейнерами. По-господарські підійшли і до старих сміттєвих баків, капітально відремонтувавши 300 із 420 контейнерів. Також установлено 70 із 79 сміттєвих майданчиків, тобто 89% загальної кількості.
Для забезпечення якісних послуг зі збору та вивезення твердих відходів за кошти обласного бюджету придбано два сміттєвози, а також міні навантажувач «BOBCAT».
Покращити стан справ комунальної сфери вдалося не лише шляхом збільшення об’єму виконаних робіт та через оптимізацію виробництва, а й впорядкувавши фінансовий стан, який за останні роки мав негативні тенденції.
Так, лише міськводоканал станом на 1 січня 2016 року по єдиному соціальному внеску мав заборгованість в сумі 470 тисяч гривень, що додатково призвело до нарахувань додаткових штрафних санкцій та пені на суму понад 700 тисяч гривень. Подібна ситуація була характерна й для інших підприємств.
Протягом року на комунальних підприємствах тривала планомірна робота з оптимізації витрат, а також зменшення податкової заборгованості,накопиченої роками, вдалося зупинити нарахування штрафів та пені за їх несвоєчасну сплату.
Прес-служба міського голови.

підсумки 2016 року : житлово-комунальне господарство. Зображення 2

підсумки 2016 року : житлово-комунальне господарство. Зображення 3

підсумки 2016 року : житлово-комунальне господарство. Зображення 4

підсумки 2016 року : житлово-комунальне господарство. Зображення 5

 

підсумки 2016 року : житлово-комунальне господарство. Зображення 6

 підсумки 2016 року : житлово-комунальне господарство. Зображення 7