ПІДСУМКИ 2016-го: ОСВІТА

підсумки 2016-го: освіта. Зображення 1
Збереження й розвиток розгалуженої системи освіти міста є пріоритетним напрямком діяльності міської влади, на чому наголосив у своєму річному звіті міський голова Олександр Шаповал.


Мережу навчальних закладів Покрова складає сім дошкільних, дев’ять загальноосвітніх заклади, серед яких заклади нового типу – загальноосвітній ліцей та два навчально-виховних комплекси, які забезпечують безперервність дошкільної і середньої освіти. Особисті здібності дітей міста успішно розвиваються у закладах позашкільної освіти: Будинку творчості дітей та юнацтва, двох дитячо-юнацьких спортивних школах, двох закладах музично-мистецького спрямування – школі мистецтв та музичній школі. Освіту професійного спрямування випускники шкіл мають можливість отримати на базі державного професійно-технічного училища.
Навчально-виховний процес міського управління освіти забезпечують 619 кваліфікованих педагогів.
Стабільною залишається кількість класів – 135, проте збільшено у 2016 році їх наповнюваність 24,6 проти 21,8 у 2015 році. У школі III ступеня профільним навчанням охоплено 100% учнів.
З метою успішної соціалізації дітей з особливими потребами, в місті функціонують два спеціалізовані класи, один реабілітаційний, по чотири класи інтенсивної педагогічної корекції та інклюзивного навчання. Задля доступності дошкільної освіти дітей з особливими потребами, у дошкільних закладах міста відкрито 21 групу компенсуючого типу, у яких виховуються 279 дітей дошкільного віку.
Розвиток художньо-естетичних та спортивних нахилів дитячого населення міста забезпечують заклади позашкільної освіти. У Будинку творчості дітей та юнацтва 51 вихованець у 2016 році став переможцем Всеукраїнського рівня, 65-обласного. Три роки поспіль команда колективної радіостанції стабільно утримує першість в обласних змаганнях з радіозв’язку на коротких хвилях та є володарем Кубка України.
Прославляють Покров, примножуючи його спортивну славу, вихованці Дитячо-юнацької спортивної школи. Протягом звітного періоду спортсмени взяли участь у 69 змаганнях різного рівня, у яких посіли 110 перших місць, 89 других місць,88 третіх місць. За два останні роки підготовлено 16 чемпіонів України зі спортивної акробатики.
Суттєва увага міської влади була спрямована на зміцнення матеріально-технічної бази навчальних закладів. В місті було розширено спектр надання освітніх послуг шляхом створення НВК№2 та розширення НВК№1.
У 2016 році фінансування галузі склало понад 71 млн. грн. На підготовку до нового навчального року з місцевого бюджету виділено більше 3 млн. грн.: проведено капітальний ремонт покрівель семи навчальних закладів, утеплено гімнастичну залу ДЮСШ, з метою енергозбереження у дошкільних навчальних закладах замінено на металопластикові 68 вікон, введено в експлуатацію модульні котельні для опалення Будинку творчості, ДЮСШ та гімнастичної зали, НВК№1, управління освіти.
У 2016 році рішенням Верховної Ради було вилучено норму про безоплатне харчування дітей 1-4 класів. У Покрові збережено цю норму. Усі учні початкової школи отримують безкоштовні сніданки, на що з міського бюджету витрачено у 2016 році 932 тис. грн. У порівнянні з 2015 роком сума коштів, виділених місцевим бюджетом на харчування дітей, збільшилася на 501тис. грн., переглянуто і збільшено норми харчування.
На даний час від оплати за харчування звільнено 354 учні шкіл та 443 вихованці дошкільних закладів.
Бюджетні кошти направлено на організований підвіз учнів із селищ до шкіл міста.
У 2016 році оздоровленням у таборах з денним перебуванням було охоплено 1733 дітей проти 1458 у 2015 році.
Зоною загального піклування залишається професійно-технічне училище, в якому навчається близько 300 вихованців. Зміни, внесені парламентарями до порядку фінансування профтехосвіти, поставили під загрозу саме існування училища. На утримання закладу у 2016 році рішеннями міської ради було виділено понад 5 млн. грн. Попри фінансову скруту спільними зусиллями збережено заклад профтехосвіти, слідуючи принциповій позиції: підтримувати, зберігати та удосконалювати систему освіти, незважаючи на складність ситуації.
Прес-служба міського голови.

підсумки 2016-го: освіта. Зображення 2

підсумки 2016-го: освіта. Зображення 3

підсумки 2016-го: освіта. Зображення 4

підсумки 2016-го: освіта. Зображення 5

підсумки 2016-го: освіта. Зображення 6

підсумки 2016-го: освіта. Зображення 7

підсумки 2016-го: освіта. Зображення 8