Підопічним територіального центру на дому посилили захисні заходи

 

Карантин, у першу чергу, торкнувся такої соціальної установи як територіальний центр. Підопічні закладу – найбільш уразлива частина населення, основна група ризику. Сьогодні  центр працює дистанційно, призупинено відвідування відділення денного перебування та заходи, однак, не ізольовано стареньких від життя. Робота триває у посиленому режимі. Соціальні працівники опікуються тим, аби у літніх людей було все необхідне – ліки, продукти, своєчасний догляд та реагування на всі потреби.

-Таке завдання поставив перед нами міський голова Олександр Шаповал, - підкреслює директор Наталія Даниленко, - наші підопічні – це літні самотні люди та старенькі, чиї діти далеко за межами міста, не мають змоги опікуватись батьками. Завдання, максимально задовольняти їхні потреби та слідкувати за дотриманням санітарно-епідеміологічних та профілактичних заходів.

Працівники відвідують підопічних у захисних засобах, проводять обробку помешкань деззасобами, обов’язково – вимірювання температури.

На час карантину дистанційно працює і університет третього віку.

- Акцент робимо на самостійних завданнях, що робить дозвілля наших підопічних змістовним. Читанні художньої літератури, опануванні онлайн-ресурсів, заняттях малюванням, рукоділлям, - зазначають у центрі, - ми на постійному зв’язку, здійснюємо моніторинг стану здоров’я, у курсі всіх питань, які виникають та потребують вирішення.

Для максимального охоплення містян похилого віку, осіб з інвалідністю, громадян, що опинилися у складних життєвих обставинах, у терцентрі працює гаряча лінія щодо запобігання поширенню коронавірусу, алгоритмі  дій при підозрі на захворювання та наданні соціальних послуг: 0687764203, 0975441266, 0964851521, 0957869603, 0950756344.

Прес-служба міського голови.