Підбито підсумки впровадження на Дніпропетровщині пілотного проекту “Консультант роботодавця”

Чотири центра зайнятості Дніпропетровщини стали учасниками пілотного проекту Державної служби зайнятості - інститут “Консультація роботодавця”. Протягом трьох місяців там відпрацьовувалася нова технологія обслуговування роботодавців, яка далі буде впроваджуватися по всій Україні. Покровська міська філія Дніпропетровського обласного центру зайнятості вже працює над розширенням можливостей з надання послуг роботодавцям. За інформацією директора установи Оксани Кравченко, за цей період проведено 146  заходів за участі роботодавців, у тому числі щодо створення електронного кабінету роботодавця, укладено 15 угод про співпрацю, більш як втричі збільшилася кількість осіб, які пройшли професійну підготовку на базі закладів служби зайнятості.

Підсумки пілотного проекту нещодавно було підведено у Криворізькому міжрайонному центрі зайнятості під час робочого візиту директора Державного центру зайнятості Ольги Макогон. Фахівці обласної служби  презентували власні напрацювання, розповіли, як  впроваджувався Проект та поділилися своїми здобутками

. Говорячи про позитивні зрушення, директор Дніпропетровського ОЦЗ Вікторія Кузнецова зазначила, що за час реалізації проекту зріс рівень укомплектування вакансій та забезпечення роботодавця необхідними працівниками. Виросла і взаємна відповідальність консультантів роботодавця і кар'єрних радників щодо забезпечення працедавця кваліфікованими кадрами.

За словами Ольги Макогон, мета впровадження Проекту полягає у розширенні підходів до надання послуг роботодавцям з урахуванням специфіки підприємницької активності регіону, особливостей розвитку регіонального ринку праці та загального балансу між попитом і пропозицією робочої сили. “Практичні напрацювання у впровадженні проекту мають бути перенесені на загальноукраїнський рівень. Ми повинні сформувати унікальну, якісну та найбільшу базу вакансій легальної роботи в Україні, спростити процеси комунікації з роботодавцями за допомогою зручних електронних сервісів, - підсумувала директор Державного центру зайнятості.

Прес-служба міського голови.