Під Покровом Пресвятої Богородиці: нашому місту – 66

Свій черговий День народження Покров зустрічає з сиренами – в умовах війни, повномасштабного вторгнення російських окупантів. Але з вірою й надією у мужність наших захисників, у Перемогу, зі щирою любов’ю до рідного міста. Свої побажання дорогому серцю Покрову, воїнам, які захищають незалежність України, містяни адресували цьогоріч онлайн, бажаючи єдиного – миру й перемоги.

День народження рідного міста співпадає у часі з важливими датами – Днем захисника та захисниць України, Днем козацтва, з Покровою Пресвятої Богородиці. Це не просто свята, вони визначають історичний шлях Покрова, його минуле й сучасність. Наші пращури, волелюбні козаки, під захистом Пресвятої Богородиці боронили рідну землю. Сьогодні незалежність та суверенітет України захищають їхні наступники, сучасні воїни світла. Саме захисникам адресували покровчани найщиріші побажання та слова безмежної вдячності. Через війну звичні масові заходи були трансформовані в онлайн-акції та марафони.

Заклади культури й освіти провели флеш-моби, онлайн-зустрічі, майстер-класи.

Патріотичні читання, виставки, онлайн-концерти під хештегом ПокровУкраїнапонадусе презентували публічна бібліотека та її філії, мистецькі заклади, клубні установи, Будинок культури Шолохового.

Про історію козацтва, котра тісно переплетена з історією міста, воїнством сьогодення, розповідав міський музей. Фахівці відділу культури говорили про сьогоднішній день рідного міста, про етапи його становлення – про мужність захисників, які відстоюють мирне майбутнє рідної землі. Запрошували до патріотичних фотозон та майстер-класів.

Акцію «Привітай воїна» провели загальноосвітні та позашкільні заклади з онлайн - конкурсом – «Покров – місто майбутнього» «Патріотичний смайл». Видатним датам присвятив зустріч і територіальний центр.

Покровчани вітали рідне місто з днем народження, вшановували пам'ять воїнів, хто віддав життя за мирне майбуття рідної землі і бажали лише Перемоги Україні, Покрову і процвітання – на віки!

Прес-служба міського голови.