Перша партія експрес-тестів на COVID-19 - уже в Покрові

 

Про це повідомив міський голова Олександр Шаповал. Такі тести дозволять медикам Центру первинної медико-санітарної допомоги своєчасно виявити й ізолювати хворого на коронавірус, а також обстежити усіх контактних осіб.

Наразі в місті не зафіксовано випадків коронавірусної інфекції, для профілактики захворювання ведеться профілактична робота.

З появою пандемії в Україні, місто зразу уклало договори на закупівлю тестів, дезінфекційних засобів, комплектів індивідуального захисту та інших виробів медичного призначення.

Невдовзі очікується друга партія швидких тестів.

Порядок використання експрес-тестів визначається відповідно до рекомендацій МОЗ та у випадках обґрунтованих підозр на захворювання коронавірусом. Раніше їх проводити людині немає сенсу, бо тест реагує на антитіла до коронавірусу, які в організмі виробляються не зразу.

Якщо експрес-тест все ж виявиться позитивним, його результат мають підтвердити лабораторно, де визначать наявність генетичного матеріалу збудника.

Повідомляючи про прибуття тестів, міський голова Олександр Шаповал ще раз закликав усіх мешканців міста дотримуватися карантину та профілактичних заходів.

Звертаючись до покровчан, які повернулися з-за кордону, наголосив на обов’язковому дотриманні 14-денної самоізоляції.

Та висловив велику вдячність медикам, комунальникам, рятувальникам, соціальним працівникам, поліцейським, волонтерам, соціально-відповідальним підприємствам та підприємцям, містянам, які в цій непростій ситуації підтримують місто, не залишають літніх людей і тих, кому необхідна допомога.

  • Це головний тест на людяність в сьогоднішній ситуації. Лише так, діючи спільно, ми зможемо пережити непрості часи, - зазначив Олександр Шаповал.

Прес-служба міського голови.