Перевага комунальним питанням

перевага комунальним питанням. Зображення 1
28 квітня відбулося засідання чергової 20 сесії Покровської міської ради.


Бюджет за І квартал
Першим питанням депутати заслухали та затвердили звіт про виконання міського бюджету за І квартал поточного року, котрий озвучила начальник фінансового управління Тетяна Міщенко.
За вказаний період доходи міської скарбниці становлять у сумі 100 639,7 тис. грн., видатки - 106 035,0 тис. грн., у тому числі: обсяг надходжень загального фонду міського бюджету складає 100 406,5 тис. грн., та по видатках - 105 359,6 тис. грн.
Спеціальний фонд міського бюджету (без урахування власних надходжень бюджетних установ) по доходах затвердили у сумі 233,2 тис. грн. і по видатках у сумі 675,4 тис. грн.
Готуємося до нового опалювального сезону
Наступним основним розглядалося питання про підсумки опалювального сезону 2016/17 років і підготовку міських комунальних підприємств та соціальної сфери міста до роботи в наступний осінньо – зимовий період.
На початку доповіді начальник управління ЖКГ та будівництва Віктор Ребенок проаналізував стан виконання 99 заходів по комунальним підприємствам міста, закладам охорони здоров’я, культури та управління освіти, котрі були заплановані напередодні минулого осінньо-зимового періоду.
Від жовтня 2016 року у даному напрямку була виконана значна організаційна та практична робота. З метою координації діяльності диспетчерських служб комунальних підприємств, бюджетних установ, енергопостачальних компаній згідно розпорядження міського голови, відновив роботу цілодобовий диспетчерський пункт міськвиконкому по забезпеченню життєдіяльності міста, були затверджені графіки цілодобового чергування керівного складу виконавчого комітету, управлінь та комунальних підприємств, призначені та працюють аварійно-відновлювальні бригади. Протягом 2016 року здійснювалися заходи щодо зниження енергоспоживання на об’єктах комунальної власності.
Окремо мова йшла про значну роботу, проведену у зв’язку з децентралізацією теплопостачання у місті. Так, в рамках програми децентралізації теплопостачання на індивідуальних джерелах опалюється 36 об’єктів комунальної, бюджетної та соціальної сфери.  Переведено на індивідуальне опалення 3575 квартир в житлових будинках міста. За рахунок соціальної матеріальної допомоги було встановлено індивідуальні опалювальні прилади (газові конвектори) 1624 сім’ям.
Характеризуючи заходи передбачені для сталого проходження опалювального сезону - 2017/18, Віктор Васильович наголошував на максимальному виконанні поставлених завдань.
Зупинився і на стані розрахунків населення за комунальні послуги та спожиті енергоресурси, де спостерігається загальна тенденція зменшення надходжень як поточних комунальних платежів, так і погашення попередніх заборгованостей.
До теми заборгованості за спожиті послуги в сесійній залі повернулися ще раз, після розгляду питань «у різному», серед яких затвердження Програми інформатизації м. Покров на 2017-2019 роки, присвоєння назви вулиці на території міста (аби впорядкувати адресну систему, вулицю, котра проходить від автобусної зупинка «Підгірна» і перетинає вулиці Шляхову та Калинову, назвали за місцем її географічного розташування – Західна). Також були ухвалені ряд інших питань економічного,комунального, земельного та соціального характеру.
Звернення колективу ЖЕО
Після розгляду питань черги денної, секретар міської ради Анатолій Пастух зачитав колективне звернення трудового колективу Житлово-експлуатаційного об’єднання до депутатів міськради а також політичних партій і громадських об’єднань із проханням посприяти підвищенню платіжної дисципліни мешканців міста – споживачів комунальних послуг.
Так, заборгованість населення за послуги ЖЕО станом на 1 квітня становила 9972, 4 тисячі гривень. Колектив вийшов з проханням посилити вплив на боржників, у тому числі і через підприємства, проводити роз’яснювальну роботу на депутатських округах.
Прес-служба міського голови.