Патронат - шлях до щасливого дитинства

У Покрові пройшов тренінг з інформування та пошуку кандидатів у патронатні вихователі.

Проведено його в межах проєкту “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату”, з яким співпрацює служба у справах дітей виконавчого комітету Покровської міської ради, яка стала співорганізатором заходу.

Серед учасників — профільні фахівці, дотичні до інформування про патронат над дитиною та пошуку кандидатів у патронатні вихователі з Нікопольського та Криворізького районів. Також діючий патронатний вихователь, покровчанин Сергій Кравець. Присутнім була цікава комунікативна практика створення їхньої патронатної родини, де виховується четверо дітей.

Спікери тренінгу Юлія Бережна, Інна Дяконенко, Андрій Петрук презентували проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» та “Живу книгу”. Познайомили присутніх із сутністю та особливостями патронату над дитиною, процесом пошуку та критеріями відбору кандидатів у патронатні вихователі, ключовими етапами просвітницької роботи щодо того, як правильно інформувати про патронат.

У ході тренінгу учасники обмінялися думками, вивчили комунікативні практики, розглянули нові підходи у цій сфері.

Наголошувалося, що розвиток патронату над дітьми, які перебувають у складних життєвих ситуаціях, дасть змогу кожній дитині реалізувати право на догляд і виховання у сімейному середовищі.

Довідково:

Проєкт «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» реалізовується спільно Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine, Партнерством «Кожній дитині», Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України, Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, службами у справах дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Прес-служба міського голови.