ПАТ «Дніпропетровськгаз» нагадує правила поводження з газом у побуті!

Для власної безпеки та безпечної життєдіяльності своїх близьких дотримуйтесь правил користування газом у побуті:
1. Перед ввімкненням газового обладнання обов’язково провітрюйте приміщення,
2. Перевіряйте наявність тяги в димових та вентиляційних каналах паперовим аркушем чи смужкою,
3. Після користування газовими приладами перекривайте крани перед ними.
4. При виявленні запаху газу не запалюйте вогню, не користуйтесь електричними приладами, закрийте газові крани, відчиніть вікно, зателефонуйте до аварійної газової служби по номеру 104.
Аварійно-диспетчерська служба 104 працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Аварійні виклики виконуються безкоштовно.
Також звертаємося до споживачів газу з проханням бути пильними та небайдужими, і у разі виявлення незаконних дій з боку сусідів чи знайомих щодо поводження з газовими приладами повідомляти до газової компанії.
Так, наприклад, на початку грудня минулого року контролером Покровської дільниці Нікопольського відділення ПАТ "Дніпропетровськгаз" при зніманні контрольних показань лічильників газу за адресою: вул. Г. Тикви, буд. №20 було виявлено, що в одній із квартир тривалий час ніхто не проживає, вхідні двері незачинені, газова плита самовільно демонтована чи вкрадена, кран на відводі перекритий. Бригадою служби аварійно- відновлювальних робіт опломбований незадіяний опуск. Вказана квартира наразі відрізана від системи газопостачання.
28 грудня 2017 р. до служби аварійно- відновлювальних робіт Покровської дільниці Нікопольського відділення надійшов дзвінок від мешканців буд. 2 по вул. Чіатурська з повідомленням про те, що в одній із квартир відбувається свердлення газопроводу Бригаді аварійно-відновлювальних робіт, яка терміново прибула на місце, господарі квартири двері не відчинили, потрапити до помешкання вдалось тільки разом з викликаним нарядом поліції. При перевірці системи газопостачання виявлено просвердлений отвір на відводі до раніше відрізаної газової плити та заздалегідь підготований гнучкий шланг для самовільного підключення. За фактом виявлених порушень складені протоколи як представниками правоохоронних органів, так і працівниками ПАТ "Дніпропетровськгаз", які передані на розгляд адміністративної комісії виконкому міської ради. З метою запобігання виникненню нещасного випадку та для забезпечення безперебійного та безаварійного газопостачання мешканцям будинку виконана повторна обрізка даної квартири від системи газопостачання.
Про подібні випадки просимо негайно повідомляти до Покровської дільниці Нікопольського відділення ПАТ "Дніпропетровськгаз" за тел.(05667) 4-27-87, 4-18-85.