ПАТ «Дніпропетровськгаз» нагадує правила безпечного використання газу у побуті

З настанням тепла слід підготуватись до наступного опалювального сезону: утеплити приміщення, перевірити стан опалювального обладнання, за необхідності, відремонтувати чи замінити його.
Що саме маємо зробити до приходу холодів:
Для Вашої безпеки необхідно:
1. Перевірити технічний стан автоматики газового обладнання.
2. Звернутися до спеціалістів для перевірки стану димових та вентиляційних каналів та отримання акту.
3. Пофарбувати надземні газопроводи, щоб захистити їх від корозії.
4. Підрізати гілки дерев поряд з газопроводами – аби уникнути пошкоджень.
5. Утеплити димоходи,щоб уникнути накопичення конденсату. Для цього димохід огорнути спеціальним матеріалом та, за бажанням, оздобити металевим листом чи плівкою.
Для економії родинного бюджету варто :
6. Замінити застаріле газове обладнання на нове – економніше.
7. Утеплити стіни приміщення.
8. Використовувати газ для опалення, якщо температура у приміщенні нижча за комфортну.

Слідкуйте за роботою газових приладів. Нагадуємо, відповідальність за стан газових приладів в оселях та безпечне їх використання покладено на власників житла, квартиронаймачів і мешканців.
П ять простих та ефективних правил поводження з газом та газовими приладами:
1. Правильна послідовність дій при включенні газових приладів: спочатку запалити сірник, а потім відкривати подачу газу.
2. Під час роботи газових приладів має бути постійний приплив свіжого повітря, що забезпечить повне згоряння газу.
3. Заміну газових приладів, запірної арматури, підключення до діючих газопроводів виконують працівники Покровської дільниці Нікопольського УЕГГ ПАТ «Дніпропетровськгаз» або працівники спеціалізованих організацій, що мають ліцензії встановленого зразка та дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки. Самовільне втручання в діючу систему газопостачання оселі смертельно небезпечне.
4. Не змінюйте самостійно конструкцію димових та вентиляційних каналів, не користуйтесь газовими приладами після закінчення терміну дії акта на перевірку та прочистку димових та вентиляційних каналів, не заклеюйте вентиляційні решітки
5. При виявленні запаху газу в квартирі негайно повідомляйте за телефоном 104 або 4-23-91 диспетчеру аварійно-диспетчерської служби про витік газу, відповідайте на всі його запитання, послухайте інструктаж про те, що Вам робити в тій чи іншій аварійній ситуації. Виконуйте всі вимоги та рекомендації диспетчера та чекайте приїзду аварійної бригади.
Ваші правильні дії в екстремальних ситуаціях допоможуть уникнути небажаних наслідків. Бережіть своє життя, здоров’я та майно! Завжди виконуйте правила безпечного використання природного газу!
Для безперебійного газопостачання своєчасно сплачуйте за використаний газ!