Освітні заклади святково розпочали новий навчальний рік

День знань для українських школярів цьогоріч настав 2 вересня.

У Покрові сьогодні за парти сіли понад 3,5 тисячі учнів. Якою буде точка відліку навчального року, кожна школа вирішувала самостійно. І хоч від традиційних “лінійок” з численними промовами відійшли, дітей скрізь зустріли урочисто. Як зазвичай, особлива увага була прикута до першокласників та учнів випускних класів. Для 354 шестирічок це перший у шкільному житті навчальний рік, а для 214 одинадцятикласників — останній і найвідповідальніший - попереду ЗНО і вибір майбутньої професії.

Знаковим цей день є для всієї громади — вчителів, викладачів, учнів, студентів, їхніх батьків, дідусів та бабусь. Навіть ті, хто не причетний, згадуючи свої шкільні роки, відчувають дух свята.

Розпочався не лише новий навчальний рік, а черговий етап впровадження масштабної реформи середньої освіти. Першокласники навчатимуться за стандартами Нової української школи, для цього у закладах освіти міста створено необхідне освітнє середовище. У базовій школі розпочнеться впровадження елементів компетентного підходу, а старша отримає більше можливостей для профільного навчання. Міністерство освіти та науки обіцяє учням чимало новацій — зарахування занять у музичній чи спортивній секції як уроки відповідного шкільного курсу, жовті жилети для молодших школярів, конфіденційність у системі оцінювання та багато іншого.

Тож бажаємо школярам успішно опановувати не лише навчальні предмети, а й компетентності.

Нехай друговересень буде у всіх сенсах сонячним, несе добрий настрій у кожну школу й у кожну родину!

Прес-служба міського голови.