ОСББ це реально!

З 01 липня 2015 року набрав чинності Закон України № 417-VIII «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку». Відповідно до вказаного закону мешканцям багатоквартирних будинків значно розширено право вільно та самостійно визначати управителя, затверджувати та змінювати умови договору з управителем, здійснювати контроль за його виконанням, а також визначати порядок проведення поточного і капітального ремонтів та підрядників для виконання таких робіт але з іншої сторони - перекладена стовідсоткова відповідальність за будинок.

З метою надання практичної допомоги та  консультацій стосовно етапів процедури створення ОСББ у відповідності до вимог законодавства, обміну досвідом між ініціативними групами, виконавчий комітет розпочав цикл засідань круглого столу «ОСББ це реально!». До обговорення у форматі круглого столу вже запрошувались представники діючих ОСББ, асоціацій ОСББ, представники громадської ради з питань ОСББ при Міністерстві регіонального розвитку та будівництва. Для можливості отримання інформації про умови та послуги управляючих компаній, організаторами було запрошено керівництво однієї з таких компаній, що вже понад 3 роки надає послуги з утримання будинків у м. Нікополь.

Протягом майже двох місяців, було проведено 9 круглих столів, які відвідало понад 280 мешканців нашого міста. Результатом таких зустрічей стало проведення установчих зборів по вул. Центральна, буд 2, Горького буд. 17 та буд. 18, а також по вул. Зонова, де прийнято рішення об’єднати в ОСББ будинки №30, 32 та 34.

Виконком Покровської міськради запрошує на засідання круглого столу усіх небайдужих, ініціативних громадяни - власників квартир в багатоквартирних житлових будинках, які прагнуть покращення умов проживання в своїх будинках та готові для цього зробити певні дії.

Засідання традиційно відбуваються щочетверга о 16 годині в каб. 206 виконкому.

Довідки стосовно участі в засіданні круглого столу за тел. 4-22-44