Оксана Сивак: Під час впровадження будь-якого проекту в першу чергу потрібно розуміти для кого ти це робиш і яку проблему ти закриваєш

Сьогодні заступник міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Оксана Сивак відвідала презентацію дослідження «Соціальні послуги для ветеранів та ветеранок у громадах: виклики і потреби» проведене Cedos, IREX та ГО «Правозахисний центр» Принцип» за підтримки державного департаменту США.

????«Результати дослідження були досить очікуваними, адже я щодня спілкуюсь з представниками громад і чую про відчутний брак кадрів та брак фахових психологів, працюючих з бойовою травмою», - наголосила Оксана Сивак.

????В кожній громаді має бути не один кваліфікований психолог, який вміє працювати з бойовою травмою. Соціальні працівники та помічники ветерана, які працюють з ветеранами, мають вміти надавати першу психологічну допомогу, а також мати можливість самі звертатися до психологів за професійною підтримкою.

????«Наразі прийнята Постанова #1270 (про надання безоплатної психологічної допомоги ветеранам), затверджено Методичні рекомендації про надання психологічних послуг, а також формується Реєстр надавачів психологічних послуг https://veteranpsycho-help.mva.gov.ua/login

Ефективні зміни в системі надання психологічних послуг ветеранам мають відбутися, тож створюємо дієву систему психологічної реабілітації наших Захисників. Дякую організаторам за якісне дослідження щодо соціальних потреб ветеранів та за запрошення!» - додала заступниця міністра.